1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Savcı Cinayetinin Suç Ortakları Kim?
Savcı Cinayetinin Suç Ortakları Kim?

Savcı Cinayetinin Suç Ortakları Kim?

Tamam, tetiği çekenler belli ama Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesine yol açan ortamı kim hazırladı?

01 Nisan 2015 Çarşamba 19:20A+A-

Hasan Soylu / HAKSÖZ HABER

Aylardır Berkin Elvan’ın ölümü üzerinden her türlü ajitasyonu yapan Gezi güzellemecilerinin sanki Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesinin zeminini hazırlamamış gibi şimdi çıkıp terörden, şiddetten söz etmeleri sizin de midenizi bulandırmıyor mu?

Bu cinayetin toplumsal bir linç halinin devamında geliştiğine kuşku yok. Medyasıyla, siyasetçisiyle, sanatçısıyla laik-Kemalist-sol cephe unsurları kendileri için istismara elverişli bir malzeme olarak abandıkları Berkin Elvan olayını o kadar köpürttüler ki, birilerinin bu kadar popüler konuma oturtulan bu konu üzerinden prim yapma hesabına girişmesi şaşırtıcı olmadı. Cinayetin organizasyonunu yapan örgüt elbette bu olayı kendi propagandası için gerçekleştirdi ama bu eylemin altyapısının aslında CHP’siyle, Doğan medyasıyla Kemalist düzen unsurları tarafından geliştirildiği görmezden gelinemez.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı mantıksız, hukuksuz ve de aptalca bir takım şartlar sıralayarak öldüren örgütün yaptığı eylemi bugün kınamak durumunda kalanların aslında uzun bir süredir söylemleriyle bu süreci hazırlayanlar olduğu o kadar açık ki. Öyle ki eylemin ilk duyulduğu anda dışa vurdukları tepkilerinde dahi bu ruh halini yansıttılar.

Şimdilerde terörden, şiddetten yakınmaları falan bir şey ifade etmiyor. Herhalde Zaman gazetesinin bugün yer verdiği bir yorumda olduğu gibi “tüh şimdi hükümete karşı kullanabileceğimiz kullanışlı bir malzemeyi kaybettik” rahatsızlığıdır onların kaygısı olsa olsa.

Gezi kalkışmasıyla birlikte ülke genelinde yaşanan vandallık ve şiddet ortamının kurbanı olan gençleri kimisi efsunlu devrim hayallerine malzeme yapan, kimisi ise çok daha basit bir hesapla hükümete karşı bir kaldıraç gibi kullanma çabası sergileyenler, sadece çirkin değil, iğrençsiniz!  

HABERE YORUM KAT

1 Yorum