1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 'Savaş Bize Dayatılacak Olursa Savaşırız'
'Savaş Bize Dayatılacak Olursa Savaşırız'

'Savaş Bize Dayatılacak Olursa Savaşırız'

Hamas'ın Gazze'deki yetkililerinden Hammad, "Bizler savaştan yana olmadığımızı söylüyoruz ancak savaş bize dayatılacak olursa savaşırız." dedi.

20 Mayıs 2016 Cuma 20:35A+A-

Hamas yetkililerinden Fethi Hammad, kendilerinin savaş yanlısı olmadığını ancak buna zorlanmaları halinde savaşacaklarını söyledi.

Hamas'ın çağrısıyla Gazze'nin batısındaki birçok camide kılınan cuma namazının ardından Kudüs İntifadasına destek amacıyla ve Nekbe'nin 68. yılı münasebetiyle yürüyüş düzenlendi. Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye ile Gazze'deki Filistin Yasama Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr'ın da katıldığı yürüyüşte konuşan Hammad, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Moşe Yalon'un ardından İsrail savunma bakanlığına Avigdor Lieberman'ı tayin etmeye hazırlanmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Lieberman'a yönelttiği mesajında Hammad "Bizler ona, savaştan yana olmadığımızı söylüyoruz ancak savaş bize dayatılacak olursa savaşırız." dedi.

Hammad, "Nekbe gününde Filistin devletini kurmak için azmimizi biliyoruz. Zafer artık çok yakın. Her geçen gün zafere giden yolda yeni bir aşamaya giriyoruz. Bu aşamaların sonuncusu İsrail ile caydırma ve korkutma dengesinin kurulmasıdır." ifadesini kullanarak İsrail Filistin topraklarından çıkarılıncaya kadar intifadanın devam edeceğini vurguladı.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT