1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sarıyer'de İşçiler CHP'li Belediyeyi Protesto Etti
Sarıyer'de İşçiler CHP'li Belediyeyi Protesto Etti

Sarıyer'de İşçiler CHP'li Belediyeyi Protesto Etti

Sarıyer Belediyesine bağlı çalışan ve yaklaşık 3 aydır CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yapan bir grup taşeron işçi, kendilerini İl Başkanlığı binasının giriş kapısına zincirledi. Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından işçiler gözaltına alındı.

03 Ağustos 2015 Pazartesi 18:36A+A-

Eylem boyunca binaya giriş ve çıkışlara izin vermeyen işçiler, "yaşasın açlık grevi direnişimiz", "adalet istiyoruz, alacağız", "işçiyiz, haklıyız, kazanacağız" şeklinde slogan attı.

İşçiler adına açıklama yapan Sarıyer Belediyesi İşçi Meclisi Üyesi Güven Darcanlı, zam ve sosyal haklarında iyileştirme talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, "Bu işler, ricayla ya da sözle olmuyor. Herkesin 2017'ye kadar sözleşmesi imzalanacak, bu taleplerde buradaki 5 işçi adına şerh konacak sözleşmeye, buradan öyle kalkacağız" ifadelerini kullandı.

Darcanlı, 80 gündür CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdürdükerini, 17 gündür de dönüşümlü açlık grevi yaptıklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan'la telefonda görüştüklerini ve Tanrıkulu ve Doğan'ın, durumu takip edeceklerini söylediğini anlatan Darcanlı, "Samimiyetlerini görmek istiyoruz" dedi.

Daha sonra şikayet üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, işçileri eylemlerini sona erdirmeleri konusunda uyardı. Talepleri karşılanana kadar eylemi sürdüreceklerini belirten 7 işçi, gözaltına alındı.

AA

HABERE YORUM KAT