1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Saraçhane’de Müslüman Esirlerle Dayanışma Eylemi
Saraçhane’de Müslüman Esirlerle Dayanışma Eylemi

Saraçhane’de Müslüman Esirlerle Dayanışma Eylemi

Özgür-Der, Filistinli Esirlerle Dayanışma Haftası münasebetiyle bugün Saraçhane Parkı’nda Siyonist zindanlardaki Filistinli esirlerle dayanışma eylemi düzenledi.

18 Nisan 2015 Cumartesi 17:47A+A-

CENGİZ ACAR / HAKSÖZ-HABER

İslami hareket mensuplarını hukuksuz bir şekilde zindanlarda hapseden, Müslüman tutsaklara gayr-i insanî muamelelerde bulunan terör devleti İsrail, Saraçhane Parkı’nda protesto edildi.

Özgür-Der’in çağrısıyla Saraçhane Parkı’nda toplanan grup burada ‘’İsrail Zindanlarında Direnen Filistinli Esirlerin Yanındayız!‘’, ‘’Filistin’den Guantanamo’ya, Suriye’den Çin’e, Bangladeş’ten Mısır’a, Siyonistlerin, Emperyalistlerin ve Tağutların Zindanlarındaki Tüm Müslüman Tutsaklara Özgürlük!’’ yazılı pankartlar açtı.

Sunuculuğunu Özgür-Der mensubu Murat Ayar’ın yaptığı eylemde Filistinli esirlerin yanı sıra Mısırlı, Suriyeli, Bangladeşli Müslüman tutsakların yalnız olmadığı dile getirildi.

Eylemde bir konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Filistin mücadelesinin yalnızca Filistinlilerin değil tüm Müslümanların mücadelesi olduğunu belirterek özetle şunları söyledi:

“Filistin’de Siyonist İsrail rejiminin zindanlarında izzetli bir şekilde direnen Müslüman kardeşlerimize selâm olsun! Dört duvar arasında İsrail zulmüne muhatap olsalar da Allah’a olan bağlılıkları sayesinde Siyonistlerin dayatmalarına boyun eğmediler; özgürlüklerini teslim etmediler. Bu kardeşlerimiz bizlere Filistin’in, Kudüs’ün zulme asla boyun eğmeyeceğini bu direnişleri vesilesiyle gösterdiler. Ve bu direniş bize Kudüs’ün er ya da geç kurtuluşa ereceğinin, özgürleşeceğinin müjdesini veriyor. Onlarla iftihar ediyoruz.”

Rıdvan Kaya’nın konuşmasından sonra FİDDER Başkanı Muhammed Mişeniş (Ebu Enes) de bir konuşma yaptı. Konuşmasını Ahmet Varol tercüme etti. Ebu Enes özetle şunları söyledi:

“Filistinli kardeşlerimizden yaklaşık olarak yirmi bin kişi İsrail zindanlarında tutuklu bulunuyor. Bunlardan üç yüzü henüz çocuk yaşındadır. Bunca zulme rağmen biz biliyoruz ki bu direniş izzetle devam ettiği müddetçe zaferle sonuçlanacaktır. Ve bunun neticesinde Mescid-i Aksa’da namaz kılacağımız günler gelecek.”

 

Ebu Enes’in konuşmasının ardından Ahmet Varol da bir konuşma yaptı. Varol, özetle şunları söyledi:

“Bugün aslında Filistin, Mescid-i Aksa tümüyle esaret altında. Ve bu mesele tüm Müslümanların ana gündemi olması hasebiyle önemlidir. Oradaki müslümanların mücadelelerine destek olunması bir görev olarak görülmelidir. Filistin tamamıyla özgür oluncaya kadar bu mücadelenin sürdürülmesi için destek verilmesi gereklidir.”

Konuşmacıların ardından Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan, başta Filistinli esirler olmak üzere dünyadaki tüm Müslüman tutsaklara ithafen Ahi Ente Hurrun (Kardeşim Sen Özgürsün) adlı eseri seslendirdi.

“İntifada Her Yerde! Sokakta, Sorguda, Zindanda!”, “Siyonist İşgale Zindanlarda Direnenler Onurumuzdur!”, “Filistin Özgür Olana Dek! İntifada Sürecek!”, “Esed’in Zindanlarında Suriye Halkı Değil, İnsanlık Tutsak!”, “Firavun Sisi’nin İdam Tehditleri İhvan’ı Yıldıramaz!” yazılı dövizlerin taşındığı eylem boyunca “Müslüman Tutsaklar Onurumuzdur!”, “Sokakta, Zindanda İntifada Her Yerde!, “Tutsaklara Özgürlük Direnişle Gelecek!, “Tevhid, Adalet, Özgürlük!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Aksa Tutsakları Onurumuzdur!”, “Tecrite, İşgale, Siyonizme Hayır!”, “Filistin’de, Mısır’da Müslümanlar Kıyamda!”, “Yaşasın Ümmet Dayanışması!”, “Suriye’de, Mısır’da Müslümanlar Kıyamda!”, “Kahrolsun İsrail!”, “İslâmî Hareket Engellenemez!” sloganları atıldı, tekbirler getirildi.

FOTO GALERİ >>>

fatih-filistin-20150418-6.jpg

fatih-filistin-20150418-3.jpg

fatih-filistin-20150418-7.jpg

fatih-filistin-20150418-14.jpg

fatih-filistin-20150418-12.jpg

fatih-filistin-20150418-19.jpg

fatih-filistin-20150418-8.jpg

Fotoğraf: Aydın Ünlü - Afgani Türkmen / Haksöz-Haber

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum