1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sapanca'da Baas Katliamları Protesto Edildi
Sapancada Baas Katliamları Protesto Edildi

Sapanca'da Baas Katliamları Protesto Edildi

Sapanca'da SABED Suriye'de gerçekleşen katliamları protesto etti.

17 Mart 2012 Cumartesi 15:58A+A-

SABED Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneğinin Suriye’de Müslüman halkın başlattığı intifadanın yıldönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğu basın açıklaması Sapanca Güner Ekici parkında yapıldı.

“Suriye’de vahşet sürüyor/Sessiz kalmak suç ortaklığıdır/Katliamı Durdurun pankartının açıldığı eylemde “Allahın yardımıyla zafer yakındır”/” Esed canavarını durdurun”/”Stop the massacre in syria”/”Suriye’ye özgürlük direnişle gelecek”/ “Suriye’de katliama hayır”/”Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız” dövizleri taşındı.”Katil Esed Suriye’den defol”,Katil ABD Ortadoğu’dan defol”,”Katil Rusya Suriye’den Defol”,”Katliam Zulüm Fesad Kahrolsun Beşşar Esad”,”Sapanca’dan Humusa Direnişe bin selam” sloganlarının atıldığı eylem sabed Dernek Başkanı Ömer SEVİM’in yaptığı konuşma ile başladı.

Ömer SEVİM  “Halen Baas diktatörlüğünün elinde bulunan kardeşlerimiz Adem ÖZKÖSE ve Hamit COŞKUN’un bir an önce sağ salim ailelerine ve bizlere kavuşmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz” ve   Bizler Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği olarak bugün burada bulunmayı istemezdik. Bugün burada katledilen onbinin üzerindeki Müslüman Suriye Halkından bahsetmeyi istemezdik.diyerek başladığı konuşmasını’ şöyle sürdürdü:

Bir diktatör düşünün ki bir yandan halkını katlederken bir yandan da zevkü sefa içerisinde hayatına devam ediyor. Bir diktatör düşünün ki halkını çoluk çocuk öldürürken yapmayı taahhüt ettiği reformlara internet haberleşmelerinde dalga geçerek “palavra” diyebiliyor.

Bir diktatör düşünün ki hem Müslümanları katlediyor ve hem de camiye giderek işbirlikçi din adamlarıyla dua ederken namaz kılarken pozlar verebiliyor. Dedi.

Ömer SEVİM Bir Müslüman ülke düşünün ki kolları testerelerle kesilen gençlerin yanında değil de o katillerin yanında yer alabiliyor. Bir Müslüman ülke düşünün ki öldürülen onbinden fazla müslümanın canı kanı değil kendi stratejik hesapları daha değerli olabiliyor. Bir Müslüman ülke düşünün ki emperyalizm ve Siyonizm maskesine sığınarak Müslüman Suriye halkının kanına bulaşmış ellerini saklamaya çalışıyor, yorumlar yapıyor manipüle ediyor vahşeti görmezden geliyor. Diyerek sürdürdüğü konuşmasını;

Ey Rabbimiz! Suriyeli kardeşlerimize, Baas Diktatörlüğüne, Katil Hafız Esed’in oğlu Beşşar Esed katiline, bu katilleri destekleyen mezhepçi, taifeci örgüt ve devletlere ve küresel emperyalistlere karşı direnişlerinde yardım et. Biz onların her türlü baskı ve zulme rağmen, senin yolunda olduğuna ve senden başka hiç kimseden yardım dilemediğine şahidiz. Komplo ve maslahat masallarıyla ümmeti yanıltmaya çalışanlara fırsat verme! Bu duamızı, Suriyeli kardeşlerimizi katledenlerden ve onların yardakçılarından beri olduğumuza dair açık bir beyan olarak kabul et Diyerek bitirdi.

Daha sonra SABED adına basın açıklamasını Dernek gönüllüsü Ali Fuat US okudu. Basın Açıklamasının tam metni aşağıdadır.

Haksöz Haber

foto.20120317160201.jpg

foto-(2).jpg

foto-(3).jpg

foto-(5).jpg

foto-(6).jpg

 

Yapılan Basın Açıklamasının Tam Metni:

SAPANCA’DAN SURİYE İNTİFADASINA BİN SELAM

17.03.2012 Cumartesi

Tüm dünyanın izlediği gibi Suriye’de Esed’in diktatör Baas rejimi bir yılda 800’ü çocuk 10 bin’den fazla Müslümanı katletti.

Ortadoğu halklarının özgürlük ve adalet çağrılarına, Suriye'den ses veren direnişçiler katil Baas rejimine karşı Cuma namazlarında saf tutarak, kefenlerini giyip her türlü bedele hazır olduklarını haykırıyorlar. İntifada ruhunu diri tutan bu direniş gücünü, Hama'da Humus’ta Deraa’da İdlib’te yaptıkları gibi katliamlarla sindirmeye çalışan Katil Baas rejiminin bu vahşi saldırıları karşısında;

Müslüman Suriye halkının yanında olduğumuzu hatırlatmak, Suriye’de yaşananlara dikkatleri çekmek, Esad rejiminin katliamlarına "Dur" demek Ve Suriye halkının direnişine destek vermek amacıyla buraya toplanmış bulunmaktayız.

İslam coğrafyası Afganistan’dan Somali’ye Çeçenistan’dan Gazze’ye Hama’dan Humus’a Deraa’dan İdlib’e zulüm ve katliam altında inliyor. İslam coğrafyasına çöreklenen emperyalistler Siyonistler ve diktatörlük rejimleri kan dökmeye devam ediyorlar.

Kadın çocuk yaşlı demeden gözü dönmüş bir şekilde katliam yapıyorlar. Daha geçen hafta Afganistan’da Katil ABD ve Gazze’de ise Katil İsrail katliamlarına yenilerini eklediler. Suriye’de Hama Humus Deraa Baba Amr ve İdlib şehirleri yerle bir edildi.

1982’de Hama’da yaşananlar bugün neredeyse bütün Suriye şehirlerinde yaşanıyor. Suriye’de Baas çetesi bir yıldır katliamlarına devam ediyor. Resmi rakamlara göre yetmiş bin tutuklu, kırk bin yaralı altmış bin kayıp ve on binden fazla şehidimiz var. Şehitlerimizin aziz kanları için Esed diktasına karşı durmak ilkesel bir sorumluluktur.

Suriye’deki katliama destek verenleri ve gözlerini kapatarak görmezlikten gelenlerin yargılanacakları yer sadece tarih olmayacaktır. Ve bu kör mezhepçi zihniyet katillerle birlikte hesaba çekilecektir.

Bugün Suriye’yi kendi zimmetinde zanneden, bu toprak parçasında yaşayan insanları sistematik bir şekilde öldürme hakkına sahip olduğunu sanan Baas çetesinin hiçbir meşruiyeti yoktur. Bununla birlikte bu zulme alkış tutan, bu zulme sessiz kalan herkes kendi sonunu hazırlamaktadır.

Bizler Sapanca’lı müslümanlar olarak Suriye’de şehit olan kardeşlerimizin kanlarının bereketiyle Suriye direnişinin güçlenmesi için Rabbimize yakarıyoruz.

Rabbimizden şunu diliyoruz ki; izzeti ve onuru tercih eden ve zulme karşı kıyam eden Suriyeli kardeşlerimizin kanları Esed’i ve Baas rejimini boğsun ve Suriye halkının bu destansı direnişi zaferle taçlansın.

Hep birlikte insanlığımıza sahip çıkalım ve hep birlikte haykıralım… Yaşasın zulme karşı direnişimiz. Zulme ve zillete boyun eğmeyenlere Sapanca’dan bin selam.

SABED (Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum