1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sapanca Halkı Gazze İçin Ayakta
Sapanca Halkı Gazze İçin Ayakta

Sapanca Halkı Gazze İçin Ayakta

Gazze’de yaşanan katliamları lanetlemek için bir araya gelen Sapanca’lı müslümanlar birlikte iftar yaptılar şehid olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar ve İsrail’i protesto eden bir basın açıklaması okudular.

24 Temmuz 2014 Perşembe 01:00A+A-

Osman Sevim’in okuduğu basın açıklamasına Sapanca’da faaliyette bulunan ve Coca Cola’nın bir kuruluşu olan Damla Su ile ilgili söyledikleri damga vurdu.Osman Sevim şunları söyledi :” Siyonist rejimle olan tüm ilişkiler tamamen  kesilmelidir. Bu insanlık düşmanları ile ticari, askeri ve siyasi hiçbir ilişkimiz kalmamalıdır. Bu topraklarda siyonistleri destekleyenler rahat olmamalıdır. Katil İsrail terör örgütünün hiçbir malı kullanılmamalı ve siyonistlere destek veren ticari kuruluşlara ambargo uygulanmalı, evlerimize masum kanına bulaşmış ürünler sokulmamalıdır. Sapanca’mızın suyundan kazandığı paraları gidip başka yerlerde harcayan Damla Su İlçemizi terk etmelidir.”

Sık sık sloganlarla kesilen açıklamanın ardından SABED Başkanı Ömer Sevim kısa bir konuşma yaptı.Tuttuğumuz oruçlar kadar mazlumun yanında yer almanın zalçime karşı çıkmanın da aynı şekilde farz olduğunu vurgulayan Sevim’in konuşmasının ardından program sona erdi.

sapanca-gazze-eylem-20140723-01.jpg

sapanca-gazze-eylem-20140723-02.jpg

sapanca-gazze-eylem-20140723-03.jpg

sapanca-gazze-eylem-20140723-04.jpg

sapanca-gazze-eylem-20140723-05.jpg

sapanca-gazze-eylem-20140723-06.jpgAçıklamanın tam metni aşağıdadır:

Sapanca’dan Gazze’ye Direnişe Bin Selam

Bildiğimiz gibi 1918 yılına kadar Osmanlının bir parçası ve tümüyle bir İslam yurdu olan Filistin toprakları, geçen 100 yıllık süreç içinde başta İngiltere ve ardından ABD’nin destek ve entrikaları ile sistemli bir işgal sonucu şu anda bir Yahudi yurdu haline dönüştürülmüş durumda.

Yirminci yüzyılın başında Filistin topraklarının % 10’una sahip olan Yahudiler, şu anda bu toprakların neredeyse tamamını ele geçirmiş durumdalar ve hedefleri Müslümanları tamamen Filistin’den sürmek suretiyle, sadece Yahudilerin oluşturduğu  bir Yahudi devlet kurmak.

Bunu sağlamak amacıyla, şu anda Batı Şeria ve Gazze olarak iki küçük parçaya sığınmış bulunan Filistinli Müslümanları her bahaneyle sıkıştırmaya, taciz etmeye, katliama uğratmaya devam ediyorlar. Yaklaşık 100 yıldır sürdürdükleri işgal politikaları hız kesmeden devam ediyor ve bundan vaz geçmeye asla niyetleri yok.

Günlerdir görüyoruz Filistin’de, Gazze’de bütün dünya insanlığını utandırması, başını yere eğdirmesi gereken, tam bir vahşet yaşanıyor. Nüfusu iki milyona yaklaşan bir halk topyekûn olarak yok edilmeye çalışılıyor ve bütün dünya seyrediyor.

İşgalci ve Katil İsrail Müslüman Gazze halkına yaptığı zulümlerin yanında onlara yardım götürmeye çalışan gönüllü kuruluşları da engellemeye çalışıyor.İnsan hakları avaneleri olan Batı ise iki yüzlülüğünü yine gösteriyor ve İsrail’e hiçbir yaptırım uygulamıyor.

Peki bizim mahallede durum nasıl ?Halkı Müslüman ülkelerin yönetimlerinde bulunan işbirlikçi yönetimler, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği suspus olmuş ahlaksızca seyrediyorlar. Diğer bir kısmı ise , seyirci bile kalmayıp neredeyse İsrail terör devletine sen bırak biz öldürelim diyecekler..

Peki darbeci Sisi ne yapıyor? Suud Hanedanlığı ne yapıyor? Sisi İsrail’e direkt yardım etmese bile Gazze’nin hayat damarlarını kesiyor,tünelleri yakıyor yıkıyor.

Bizler Sapanca’lı müslümanlar olarak  işte bütün bu zulümleri, zalimleri ve işbirlikçi alçakları protesto etmek onurlu Gazze halkının ve Hamas’ın, Müslüman kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı haykırmak için bu akşam buradayız.

Gazze hali hazırda uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Son zamanlarda ise Mısır’da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze’nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerinin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üstüne bir de İsrail işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti.

Askeri alan sivil alan gözetmeden bombardıman yapan İşgalci Siyonistler’in katlettiği Gazze’li sayısı 500 e yaklaşmış durumda.Yaralılar ise kısıtlı imkanlarla tedavi edilmeye çalışılıyor. Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde görev yapan 67 yaşındaki Norveçli cerrah Mads Frederick Gilbert, ABD Başkanı Barack Obama'yı Şifa Hastanesi'nde bir gece geçirmeye davet ediyor.

Tüm bunlar yaşanırken ambargo altındaki Gazze’de, sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösteriyor. İnsanlar açlık ile mücadeleye etmeye çalışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın derdine düşmüş durumda.

İsrail işgal rejiminin katlettiği çocuk sayısı dahi yüze yaklaşmış durumda.Plajda oynayan çocuklara bomba atan güvercin besleyen çocukları füze ile vuran bu alçaklar şu ana kadar sivil insanlara ait binin üzerinde evi yerle bir ettiler.Yaralılara hizmet vermek durumundaki hastanelere bomba atan ambülansları vuran bir gözü dönmüşlükle karşı karşıya Gazze’nin masum halkı.

Gazze nüfusunun en az üçte biri temiz içme suyu bulamıyor.350 bin kişi su sıkıntısı ile karşı karşıya. Elektrik hatlarının vurulması sonucunda hastanelerin hayati cihazları çalışmıyor. Hava saldırılarında bir doktor hayatını kaybederken, 19 sağlık çalışanı ağır yaralı. Vurulan yerlere yakın civarda bulunan 66 okul da hasar gördü. Balıkçılık için kullanılan 32 tekne de imha edildi.

Devlet kavramı, ahlak kavramı, insan onur ve haysiyeti ayaklar altına alındı. İnsan ırkını 1948 yılından beri yeryüzünün en kutsal toprak parçasında, Adem'den bu yana yaşayan herkesi utandıracak çirkinlikler yapıyor.Kan döküyor. Çocuk katlediyor. Zeytin ağaçlarını kesiyor. Hayvanlara saldırıyor. Bir milleti topraklarından sürüyor. Aç bırakıyor. Yüzlerce insanı çöldeki esir kamplarında tutuyor. Aileleri evleriyle birlikte toprağa gömüyor. Yaşlı ve felçli insanları füzelerle öldürüyor.Bütün dinlerin, indirilen bütün kitapların, gönderilen bütün elçilerin mesajlarına savaş açıyor. Onlara, o kutsal sözlere meydan okuyor.

Filistin Davasının sembolü Hamas’ın kurucusu  Ahmet Yasin tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren biriydi.Ama bu katil İsrail onu bir sabah namazı çıkışında tekerlekli sandalyesindeyken füze ile vurdu.

 Filistin meselesinde, Gazze meselesinde öfke sadece İsrail'e değildir.  Öfke;  Arap yurdunu, İslam yurdunu denetimleri altına alıp, onu pazarlayıp, kaynaklarını peşkeş çekerek iktidar satın alıp, bu acının üzerinde tepinenleredir. Saltanat ve şatafat arasında insanlığını ve tüm değerlerini kaybeden görgüsüz ve acımasızlaradır. İsrail kadar onlar da suçludur. Onlar da bu zulmün ve kanın sorumlusudur. Bizim zalimlerimiz, bizim ahlaksızlarımız gitmeden, o topraklar özgürlük ve onura kavuşmadan Gazze yine aynı Gazze olacaktır. Çünkü İsrail'in en büyük silahı topraklarını, kaynaklarını ve şereflerini satmış bu saltanat düşkünleridir.

Evet! bugün Gazze vuruluyor.Ama şunu bilelim ki Gazze’de vurulan sadece Gazzeli değildir.Bugün Gazze’nin şahsında tüm İslam dünyası vurulmaktadır.İstanbul Hatay Şam Halep Mekke vurulmaktadır.Gazze’liler onurlarıyla ölüme gidiyorlar.Peki biz?

Biz Sapanca’lı müslümanlar olarak diyoruz ki;

Siyonist rejimle olan tüm ilişkiler tamamen  kesilmelidir. Bu insanlık düşmanları ile ticari, askeri ve siyasi hiçbir ilişkimiz kalmamalıdır. Bu topraklarda siyonistleri destekleyenler rahat olmamalıdır. Katil İsrail terör örgütünün hiçbir malı kullanılmamalı ve siyonistlere destek veren ticari kuruluşlara ambargo uygulanmalı, evlerimize masum kanına bulaşmış ürünler sokulmamalıdır. Sapanca’mızın suyundan kazandığı paraları gidip başka yerlerde harcayan Damla Su İlçemizi terk etmelidir.

Son olarak Mısır’da darbecilerin, Suriye’de şebbihaların, Filistin’de siyonistlerin cürümlerine karşı yek vücut olmamızın ümmet bilincinin bir gereği olduğunun bilinmesini istiyoruz.

İşte bu mübarek ayda  vahyin indirildiği kurtuluşun tek kaynağı Kur’an’ı Kerim’in indirildiği ay olan Ramazan ayında Rabbimizden katledilen kardeşlerimizin şahadetlerini kabul buyurmasını diliyor, zalimleri bir kez daha lanetliyoruz.

HABERE YORUM KAT