1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şantaj ve Şiddet Siyasetinin Güvenceleri
Şantaj ve Şiddet Siyasetinin Güvenceleri

Şantaj ve Şiddet Siyasetinin Güvenceleri

Bu manzarayı ortaya çıkaran şartları HDP’lilerin kanırtırcasına zorladığı, Hükümet ve yargının bu duruma mecbur kaldığını aşikârdır.

07 Kasım 2016 Pazartesi 05:25A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu dokuz HDP milletvekilinin tutuklanması Türkiye’deki siyasal iklimin iyiden iyiye sertleşmesinde önemli bir göstergedir. Bu sertleşme Türkiye iç siyasetiyle alakalı olduğu kadar bölgesel siyasetiyle de doğrudan doğruya bağlantılıdır. Ancak siyasetin bu türden gerilimlerle sarmalanmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık hırslarına bağlama yüzeyselliği ve sahtekârlığı büyük bir hız ve maharetle uluslararası dolaşıma sokulabiliyor.

HDP’nin Meclis’te, PKK’nın barbarca eylem ve hedeflerini meşrulaştırma ve kolaylaştırmak üzere konumlandırdığı söylem ve etkinliklerinin hiçbir sorun yaşamadan sürüp gidebileceğini düşünmek büyük bir yanlıştı. PKK’nın Türkiye’de tırmandırdığı saldırılarına hem Suriye’den hem de Irak’tan daha çok abanmasını teşvik edip destekleyen Amerika ve Avrupa’yla çatışılamayacağına yatırım yapmak da cabası. Türkiye önceki dönemlerde Kemalist devlet sınıflarının ürettiği ‘dört tarafı düşman’ söyleminden farklı olarak ciddi tehditlerle karşı karşıyadır. Üstelik ölümcül tehditler bizzat ‘dost ve müttefik’ devletlerden neşet etmektedir bu dönemde.

Yazının Devamı >>>