1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Sana'da Husi Mevzileri Bombalandı
Sana'da Husi Mevzileri Bombalandı

Sana'da Husi Mevzileri Bombalandı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, başkent Sana'da Husilere ait hedefleri bombaladı.

27 Mart 2015 Cuma 22:08A+A-

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in başkenti Sana'da, Husi Ensarullah hareketine ait askeri hedefleri bombaladı.

Sana'nın güneyindeki Cumhurbaşkanlığı konutu yakınlarındaki en-Nehdeyn askeri kampının da arasında bulunduğu bazı hedefler bombardımana tutuldu. Husilere bağlı hava savunma kuvvetlerinin ise koalisyon güçlerine uçaksavarlarla karşılık verdi.

Bu arada yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı birliklerin, Dali kentinin el-Vebah ve el-Eslaf bölgelerine açtığı topçu ateşinde, Eslaf'taki bir ev tamamen yıkılırken, olayda ağır yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Vebah bölgesindeki saldırıda ise 2 kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı.

Lahic ilinin en büyük ilçelerinden el-Huta'daki yerleşim bölgelerine açılan topçu ateşinde de 5 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaları ele geçirmişti. Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin, Arap Birliği ve uluslararası topluma acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.

Söz konusu operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT