1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam'daki Saldırıları Kınayan Muhalifler, Esed'i Suçladı!
Şamdaki Saldırıları Kınayan Muhalifler, Esedi Suçladı!

Şam'daki Saldırıları Kınayan Muhalifler, Esed'i Suçladı!

Suriyeli muhalifler, patlamaların sorumlusunun Esed yönetimi olduğunu belirtti.

10 Mayıs 2012 Perşembe 21:30A+A-

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah meydana gelen bombalı saldırıların sorumlusunun Esed yönetimi olduğunu ileri sürdü.

Ülkedeki barışçıl gösterileri organize etmek ve Özgür Suriye Ordusu ile koordinasyonu sağlamak üzere kurulan SRGC'den yapılan açıklamada, Şam'daki saldırıların Annan'ın girişimlerini manüple etmek, uluslararası kamuoyunu yanıltmak ve sivillere yönelik katliam, işkence, gasp gibi hukuksuzlukları örtbas etmek için gerçekleştirildiği iddia edildi.

Eylemleri ''Rejimin provakasyonu'' olarak değerlendiren SRGC, patlamalarda hayatını kaybeden 55 Suriyeli için Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

SURİYE ULUSAL KONSEYİ KINADI

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Suriye Ulusal Konseyi (SNC) üyesi ve Türkiye basın sorumlusu Fevzi Zakiroğlu ise Ulusal Konsey olarak saldırıları kınadıklarını belirtti. 

Muhaliflerin Türkiye'deki sözcülerinden Zakiroğlu, ''Patlamaları gerçekleştirenlerin teknik altyapı olarak çok güçlü oldukları anlaşılıyor. Suriye muhalefetinin elinde böyle bir güç olsa kendi halkını havaya uçurmak yerine ordu ve Şebbiha güçlerine karşı bu silahlarla halkını korur. Patlamaların bizimle hiçbir ilgisi yok'' dedi. 

BM DE SALDIRILARI KINADI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'nin başkenti Şam'da en az 55 kişinin ölümünde, 400 kişinin de yaralanmasına yol açan bombalı saldırıları kınadı.

Konseyin yazılı açıklamasında, "15 üyenin de saldırıyı en güçlü ifadelerle kınadıkları" belirtildi.

Konsey ayrıca, tüm taraflara BM ve Arap Birliği'nin Temsilcisi Kofi Annan'ın hazırladığı altı maddeli barış planına uymaya, özellikle de 'tüm silahlı faaliyetlere son verme" çağrısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

23 Yorum