1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam’da 200 Asker Direnişçilere Katıldı
Şam’da 200 Asker Direnişçilere Katıldı

Şam’da 200 Asker Direnişçilere Katıldı

Esed’in Sarayı Etrafında Çatışmalar Yoğunlaşırken, En Az 200 Asker Saf Değiştirdi.

23 Aralık 2012 Pazar 19:00A+A-

Cuma gecesi cumhurbaşkanlığı sarayı etrafında çatışmalar yoğunlaşırken, muhalif askeri güçlerin bir sözcüsü El-Arabiya televizyonuna Suriye ordusunun Şam Uluslar arası Havaalanını korumak üzere görevlendirdiği askeri güçlerden en az 200 kişinin saf değiştirdiğini açıkladı.

Hür Suriye ordusundan yapılan açıklamada Cumartesi sabahı havaalanı yolunda yaşanan çatışmaların uzun süre devam ettiği ve Deraa’yı başkente bağlayan yolun kapatıldığı ve askeri bölge ilan edildiği bildirildi.

Direnişçiler Cuma günü yaptıkları açıklamada Halep Uluslar arası Havaalanını hedef alacaklarını ilan etmişler ve kalkış yapmaya çalışan bir uçağa ateş açmışlardı. Bu eylem 21 aylık savaş süresince sivil bire uçağa yönelik ilk saldırı oldu.

Perşembe günü Hama’da muhaliflerce başlatılan ve ikmal yollarını kapatarak başkenti baskı altına almaya yönelik geniş kapsamlı saldırı da direnişçilerin kendilerine güvenlerinin arttığını gösteren bir başka emare olmuştu.

Reuters’a Skype aracılığıyla konuşan ve ismini Haldun olarak açıklayan bir muhalif komutan Cundullah Tugayına bağlı bir birliğin Perşembe günü Suriye Havayollarına ait RB 201 sefer sayılı uçağın lastiklerini vurduğunu duyurdu.

Komutan bunun bir uyarı ateşi olduğunu ve uçağın havalanamadığını bildirdi ve “Bu şekilde rejime asker-sivil tüm uçaklarının menzilimiz içinde olduğu mesajını vermek istedik” dedi.

Konuyla ilgili Suriye devlet medyasından henüz bir açıklama yapılmadı.

Direnişçiler rejimin sivil uçakları silah ve Beşşar Esed rejimine yardım etmek için gelen İranlı savaşçıların ikmalinde kullandığını iddia ediyorlar.  

HABERE YORUM KAT