1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam-Akraba Havaalanı ÖSO’nun Elinde
Şam-Akraba Havaalanı ÖSO’nun Elinde

Şam-Akraba Havaalanı ÖSO’nun Elinde

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Şam Akraba Askeri Havaalanı'nı ve Meliha Hava Üssü'nü ele geçirdiğini açıkladı. (VİDEO)

05 Aralık 2012 Çarşamba 17:01A+A-

Başkent Şam'ın şehir merkezi ile Uluslararası Şam Havalimanı arasındaki karayolunda yer alan Akraba Askeri Havaalanı'nın yaşanan çatışmalar sonucu teslim alındığını belirten ÖSO açıklamasında, karayolu yakınlarında bulunan Meliha Hava Üssü'nün de kontrol altına alındığı kaydedildi.

ÖSO, kuşatma altına aldıkları ve çevresinde şiddetli çatışmaların devam ettiği Uluslararası Şam Havalimanı'nın da çok yakında ele geçirileceğini iddia etti.

ÖSO, ülkenin ikinci büyük kenti Halep'in stratejik önemi haiz Hananu Hava Üssü'nün de kuşatma altına alındığını kaydetti. 

Tel Abyad'dan Siyah Dumanlar Yükseliyor

Öte yandan Akçakale'nin hemen karşısında ve ÖSO denetimindeki Tel Abyad'a Suriye Ordusu yoğun bir şekilde saldırıyor 

Suriye ordu birlikleri, Türkiye sınırındaki Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesine yönelik hava bombardımanı düzenledi.

Bölgede 3 ay önce yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) denetimine geçen ilçe, alçak uçuş yapan bir savaş uçağı tarafından bombalandı. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görülebilen ve paniğe neden olan bombardımanın ardından bölgeden uzaklaşan savaş uçağına ÖSO birlikleri uçaksavarlarla karşılık verdi.

Bombaların, Tel Abyad'taki mahkeme binası ve ziraat odasına isabet ettiği belirtildi. Bu sırada yaralanan 2 kişi ise çevredekiler tarafından Akçakale Sınır Kapısı'na getirildi.

Bombalanan Halep'te şiddetli çatışmalar:

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum