1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şalit: ‘Filistinli Olsam Ben de Yapardım’
Şalit: ‘Filistinli Olsam Ben de Yapardım’

Şalit: ‘Filistinli Olsam Ben de Yapardım’

HAMAS’IN 5 yıl rehin tuttuğu Gilad Şalit’in babası Noam Şalit, ülkesinin politikalarını eleştirdi ve “Filistinli olsam ben de aynısını yapardım” dedi.

16 Mart 2012 Cuma 08:10A+A-

HAMAS’IN 5 yıl rehin tuttuğu İsrail askeri Gilad Şalit’in babası Noam Şalit, ülkesinin politikalarını eleştirdi ve “Filistinli olsam ben de aynısını yapardım” dedi. Ekim 2011’de Hamas, binden fazla Filistinli mahkum karşılığında Şalit’i serbest bırakmıştı. Oğlunun özgürlüğü için mücadele eden baba Şalit, şimdi mücadelesini İsrail hükümetinin politikalarına karşı veriyor.

Star gazetesinde yer alan habere göre İsrail televizyonuna konuşan Noam Şalit, İsrail askerlerinin kaçırılması ile ilgili olarak, eğer Filistinli olsaydı kendisinin de benzer eylemlere katılacağını söyledi. Şalit, Hamas’ın İsrail askerlerini kaçırmasını, İsrail’in bağımsızlığını kazanmadan önce paramiliter Yahudi örgütü Haganah’ın İngiliz askerlerini karçırmasıyla karşılaştırdı ve “Bağımsızlık için savaşırken biz de İngiliz askerlerini kaçırıyorduk” diye konuştu.

Netanyahu’ya ağır eleştiri

Oğlunun bırakılması konusunda, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun politikalarını eleştiren Şalit, “Oğlum onun hükümeti zamanında serbest bırakılmış olsa ve ona “Gilad’ı eve getiren kişi” payesi verilse de Netanyahu yeterli sorumluluğu üstlenmedi” dedi. Şalit şöyle konuştu: “Toplumun yüzde 80’i müzakere yapılmasını istiyordu ve başka bir Ron Arad (Lübnan’da kaçırılan israilli pilot) vakası kabul edilemezdi. Netanyahu da bunu gördü.”

HABERE YORUM KAT