1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Saldırıların Gazze’ye Zararı 1,2 Milyar Dolar
Saldırıların Gazze’ye Zararı 1,2 Milyar Dolar

Saldırıların Gazze’ye Zararı 1,2 Milyar Dolar

Gazze hükümetinden Mokhallalati, İsrail’in 10 günlük bombardımanının Gazze’ye zararının 1,2 Milyar dolar olduğunu söyledi.

26 Kasım 2012 Pazartesi 11:01A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Gazze’de bulunan ekibini makamında misafir eden Gazze hükümeti sağlık bakanı Mofeed Mokhallalati, desteklerinden ötürü Türkiye halkına ve İHH’ya teşekkür etti. Ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulunan Moffed Mokhallalati İsrail’in gerçekleştirdiği son bombardımanda Gazze’nin büyük zarar gördüğünü söyledi.

Sağlanan ateşkesin kendileri için başarı olduğunu söyleyen Moffed buna karşın Gazze’nin bu saldırılarda büyük hasar gördüğünü belirtti. Saldırıların Gazze’ye zararı ilk belirlemelere göre  1,2 milyar dolar olduğunu söyleyen Moffed bu rakamanın daha da yükselebileceğin ifade etti.

YENİ SİLAHLARINI ÜZERİMİZDE DENEDİLER

Son saldırılarda İsrail’in daha önce kullanmadığı silahları kullandığını da anlatan Moffed sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’ Bu saldırılarda diğerlerinden farklı silahlar kullanıldığını gördük. Hastanelere gelen şehidler ve yaralılar bunun en büyük ispatı. Bazı şehidlerimizin hiç kan izi olmadan bütün iç organlarının patladığını gördük. Bazı şehidler tanınmayacak şekilde yanmış kimisi de paramparça olmuştu. Şehid ve yaralılarımız da daha önceki saldırılarda hiç görmediğimiz yaralar vardı. Büyük ihtimalle yeni geliştirdikleri silahları üzerimizde denediler.’’

YARALILARIN YÜZDE 65’İ SİVİL

Gazze’de meydana gelen saldırılarda  170 kişinin şehid olduğunu 1270 kişinin de yaralandığını söyleyen Moffed, Gazze’nin hala bir çok tibbi ekipmana ihtiyacı olduğunu söyledi.  Bakan Moffed, bazı ciddi ekipmanların da ambargo dolayısıyla tamir edilemediğini söylerken konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘’  Bombardımanda en büyük zararı her zamanki gibi siviller gördü. 170 şehidin yarısı sivilken 1270 yaralının yüzde 65’i sivildi. Saldırılar, dolayısıyla ilaç stoklarımızı büyük oranda bitirdi çünkü ortada ekstra bir durum vardı. Daha sonra başta Mısır olmak üzere pek çok ülkeden ilaç yardımı aldık. Bu noktada İHH İnsani Yardım Vakfı’na da teşekkür ediyorum. Bombardımanın en yoğun döneminde en ihtiyaç olduğu zamanda bize büyük bir ilaç yardımı yaptı. Şu an ilaç sıkıntımız azda olsa devam ediyor ama en önemli eksiğimiz önemli tıbbi gereçler. Elimizde olanları da bozulduğunda parça eksikliğinden tamir etmemiz pek mümkün olmuyor.’’

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Gazze’de bulunan ekibinin raporlaştırdığı bilgelere göre Gazze’de yaşanan bombalamalarda 500 ev tamamen yıkılırken 1000 ev zarar gördü. 1 okulun tamamen yıkıldığı Gazze’de 4 okul da hasar gördü. Ayrıca 35 mescit de kullanılamaz hale geldi. Gazze’de hükümete ait 20 bina da yıkıldı.

HABERE YORUM KAT