1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJERYA

  4. Saldırganlığa İslami Kılıf: Boko Haram!
Saldırganlığa İslami Kılıf: Boko Haram!

Saldırganlığa İslami Kılıf: Boko Haram!

Nijerya ordusu Boko Haram’ın kaçırdığı 100’den fazla genç kızı arıyor!

16 Nisan 2014 Çarşamba 18:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Boko Haram örgütü ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Borno eyaletine bağlı Chibok kentinde Pazartesi gecesi gerçekleştirdiği yurt baskınında sayısı tam olarak bilinmemekle birlikte 100’den fazla olduğu sanılan kız öğrenciyi kaçırdı. Onlarca silahlı militanın gerçekleştirdiği baskında devlete ait öğrenci yurdunu korumakla görevli askerler etkisiz hale getirildikten sonra militanlar yurtta kalmakta olan kız öğrencileri yanlarında getirdikleri kamyon, minibüs ve pikaplara bindirerek bölgeden uzaklaştılar. Ayrıca baskın sırasında onlarca ev ve resmi bina yakıldı.

BBC’ye konuşan fakat adının açıklanmasını istemeyen bir genç kız, kimsenin kaçmaması için konvoyun motosikletli militanlarca takip edildiğini fakat yolda bir kamyonun arıza yapması üzerine kendisiyle birlikte 10-15 civarındaki kızın kaçmayı başardığını söyledi.

Mart ayı itibariyle Borno eyalet yönetimi Boko Haram’ın tehdit ve saldırıları nedeniyle 85 okulu kapatmış ve orta öğretim düzeyindeki 125 bin öğrenciyi evlerine göndermişti.

Gerçek ismi Arapça Cemaatul Ehlus Sunne Lid-Dava ve’l Cihad olan örgüt yerel Hausa dilinde “Batılı eğitim haramdır” anlamına gelen Boko Haram adıyla tanınıyor. Ebubekir Şekau’nun liderliğini yaptığı örgütün başkent Abuja’da Pazartesi günü gerçekleştirdiği bombalı bir eylemde 70’den fazla kişi can vermişti.   

İsminde İslami davet kavramı bulunmakla beraber Boko Haram adlı örgütün eylemleri İslam düşmanlarına sadece Nijerya’da değil, Afrika’nın tümünde İslami mesajın kitleler nezdinde karalanması için yeterli bir malzeme sunmakta. 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum