1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Saldırganların Hepsi Suudi Arabistanlı
Saldırganların Hepsi Suudi Arabistanlı

Saldırganların Hepsi Suudi Arabistanlı

Suudi Arabistan, Medine ve Katif saldırılarının faillerinin kimliklerini açıkladı. Saldırganların tamamı Suudi Arabistanlı çıktı. Yetkililer, saldırılarla ilgili 19 kişinin tutuklandığını belirtti.

08 Temmuz 2016 Cuma 11:29A+A-

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, 4 Temmuz’da Medine ve Kaif ketlerinde meydana gelen bombalı saldırıların faillerinin kimliklerini açıkladı.

Ülkenin batısında bulunan Medine kentinde Hz. Muhammed’in türbesinin yakınında meydana gelen saldırıyı 26 yaşındaki Nair Müslim Hamad Nüceydi düzenledi. Saldırıda 4 polisini öldüren Nüceydi daha önce uyuşturucu kullandığı ortaya çıktı.

Suudi yetkililer, aynı günde ülkenin doğusunda yer alan Katif kentinde bir camiyi hedef alan saldırının 2’si kardeş 3 kişi tarafından düzenlendiğini söyledi. 23 yaşındaki Abdürrahman Salih Muhammed Ömer, 20 yaşındaki İbrahim Salih Muhammed Ömer ve 20 yaşındaki Abdülkerim İbrahim Muhammed Haseni Suudi Arabistanlı oldukları açıklandı.

İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Abdürrahman iki yıl önce terörle bağlantılı bazı tutukluların serbest bırakılması için düzenlenen bir eyleme katıldığı için gözaltına alınmıştı.

Aynı açıklamada, 7 Suudi Arabistanlının ve 12 Pakistanlının Medine ve Katif saldırılarıyla ilgili olarak tutuklandığı belirtildi.

Medine ve Katif saldırılarında da, onlardan bir gün önce Cidde kentinde ABD konsolosluğunun yakınında düzenlenen saldırıda da, nitrogliserin maddesinin kullandığı ortaya çıktı.

Cidde saldırısı, uzun süreden beri Suudi Arabistan’da ikamet eden bir Pakistanlı tarafından düzenlenmişti.

Saldırılar henüz resmi olarak hiçbir örgüt tarafından üstlenmedi.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT