1. HABERLER

  2. HABER

  3. Saldırganın Kimliği Belli Oldu
Saldırganın Kimliği Belli Oldu

Saldırganın Kimliği Belli Oldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda öldürülen saldırganın kimliği belirlendi. Polis, öldürülen kişinin Elif Sultan Kalsen olduğunu tespit etti.

01 Nisan 2015 Çarşamba 22:54A+A-

Kadın saldırganın parmak izi bilgilerini de değerlendiren polis, öldürülen saldırganın Elif Sultan Kalsen olduğunu tespit etti. Bu arada, daha önce açıklananın aksine saldırganın bir kişi olduğu, kaçtığı belirtilen kişinin İstanbul Üniversitesi'nde bugün izinsiz gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 kişiye destek vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının yakınında bekleyen grupta bulunduğu, çatışma sırasına bacağına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. Bu grupta bulunan ve aralarında kadınların da olduğu 13 kişi ise gözaltına alındı.

Silahlı ve bombalı saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Vatan Caddesi'nin büyük kısmı trafiğe kapanırken, Çapa, Fatih, Bayrampaşa ve Aksaray yönünden Emniyet Müdürlüğü'ne çıkan tüm yollar araç ve yaya girişine kapatıldı. Aksaray-Atatürk Havalimanı hattında çalışan metro da patlamanın ardından Vatan Emniyet Durağı'nda güvenlik gerekçesiyle durmadı.

Bomba İmha Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman polisler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü çevresindeki şüpheli paketleri, içinde patlayıcı veya bomba olma ihtimaline karşı kontrollü bir şekilde fünyeyle patlattı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum