1. HABERLER

  2. HABER

  3. Saldırgan Yasin Hayal'le Arkadaş Çıktı
Saldırgan Yasin Hayalle Arkadaş Çıktı

Saldırgan Yasin Hayal'le Arkadaş Çıktı

Cumhuriyet Gazete-si'ne molotoflu saldırı davasının sanıklarından Bedirhan Şinal, dava Birinci Ergenekon dosyasına eklendikten sonra ifade değiştirdi.

06 Ağustos 2011 Cumartesi 05:14A+A-

Birinci Ergenekon davası ile birleştirilen Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılmasına ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Bedirhan Şinal'ın, Hrant Dink cinayetinde azmettirici olmakla suçlanan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'le arkadaş olduğu ortaya çıktı.

Şinal, davanın dünkü duruşmasında Yasin Hayal'in kendisine gönderdiği mektuplardan ikisini okuduktan sonra mahkemeye sundu.

Birinci Ergenekon davasının Silivri'de görülen 192. duruşmasına İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık katıldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan Sedat Peker ise gelmedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin sanık ve avukatlarının taleplerinin alınacağını açıklaması üzerine tutuklu sanık Bedirhan Şinal söz istedi. Memleketi olan Rize'nin Ardeşen ilçesine gittiğinde Trabzon'a da gittiğini anlatan Şinal, "Alperen Ocakları'na yakın olduğum için Trabzon'a gittiğimde Dink davasında yargılanan Tuncel (Erhan) diye biriyle görüşürdüm. Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın tutuklu sanığı Yasin Hayal ile birkaç defa karşılaştığımızı olaylardan sonra öğrendim. Yazışmaya başladık. Yasin Hayal bana mektuplar göndermiş ama mektuplara ulaşamadım. Sadece 2 tanesi elime geçti." dedi. Dink davasının sanığı Yasin Hayal'in kendisine gönderdiği mektupları okuyan Şinal, daha sonra bunları mahkeme heyetine sundu. Şinal, bulması halinde başka mektupları da mahkemeye getirebileceğini söyledi.

Bedirhan Şinal, daha sonra kendisine komplo kurduklarını ileri sürdüğü polislerin ismini mahkemeye verdi. "İsim istediniz verdim. Bunlar hakkında gereğini yapın. İşlem yapılırsa isimlerin devamını açıklayacağım.'' diyen Şinal, "Mahkemeden adalet talep ediyorum. Yeter ki gerçekler ortaya çıksın, 40 yıl yatmaya hazırım.'' dedi.

Bedirhan Şinal, üç polisin ismini mahkemeye verirken, davanın sanıklarından Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın kahkahalarla gülmesi dikkat çekti. Daha sonra söz alan tutuklu sanık Alparslan Arslan, laik hukuk devletinde kanunlara bağlı olduğunu söyledi. Arslan, "Danıştay olayıyla bir ilgim yok. Terör ve terörizmle ilgili olaylarla da bir alakam yok. Devletimi ve hükümeti seviyorum. Tahliyemi istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Göksel Genç / Zaman 

HABERE YORUM KAT