1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sakarya’dan Suriye İntifadasına Destek Eylemi
Sakarya’dan Suriye İntifadasına Destek Eylemi

Sakarya’dan Suriye İntifadasına Destek Eylemi

Sakarya Özgür-Der Şubesinin Suriye intifadasının yıldönümü münasebetiyle bir eylem gerçekleştirdi.

18 Mart 2012 Pazar 17:31A+A-

Sakarya Özgür-Der Şubesinin Suriye’de Müslüman halkın başlattığı intifadanın yıldönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğu basın açıklaması Adapazarı AKM önünde yapıldı.

Suriye’de vahşet sürüyor; Sessiz kalmak suç ortaklığıdır; Katliamı Durdurun” pankartının açıldığı eylemde “Allahın yardımıyla zafer yakındır”/” Esed canavarını durdurun”/”Stop the massacre in syria”/”Suriye’ye özgürlük direnişle gelecek”/ “Suriye’de katliama hayır”/”Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız” dövizleri taşındı.”Katil Esed Suriye’den defol”,Katil ABD Ortadoğu’dan defol”,”Katil Rusya Suriye’den Defol”, ”Sakarya’dan Humusa Direnişe bin selam” sloganlarının atıldığı eylem Özgür-Der Şube Başkanı M.Baki KIZILTEPE’nin selamlama konuşması ile başladı.

M.Baki KIZILTEPE “Halen Baas diktatörlüğünün elinde bulunan kardeşlerimiz Adem ÖZKÖSE ve Hamit COŞKUN’un bir an önce sağ salim ailelerine ve bizlere kavuşmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz” dedi.

Daha sonra basın açıklamasını okumak üzere sözü Özgür-Der Geyve Temsilcisi Mustafa ÖZER’e verdi.Açıklamaya “Bugün buraya Müslüman Suriye Halkını anmak için toplandık.” Diyerek başlayan ÖZER açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bir diktatör düşünün ki bir yandan halkını katlederken bir yandan da zevkü sefa içerisinde hayatına devam ediyor. Bir diktatör düşünün ki halkını çoluk çocuk öldürürken yapmayı taahhüt ettiği reformlara internet haberleşmelerinde dalga geçerek “palavra” diyebiliyor.

Bir diktatör düşünün ki hem Müslümanları katlediyor ve hem de camiye giderek işbirlikçi din adamlarıyla namaz kılarken pozlar verebiliyor. Dedi.

Mustafa ÖZER Bir Müslüman ülke düşünün ki kolları testerelerle kesilen gençlerin yanında değil de o katillerin yanında yer alabiliyor. Bir Müslüman ülke düşünün ki öldürülen onbinden fazla müslümanın canı kanı değil kendi stratejik hesapları daha değerli olabiliyor. Bir Müslüman ülke düşünün ki emperyalizm ve Siyonizm maskesine sığınarak Müslüman Suriye halkının kanına bulaşmış ellerini saklamaya çalışıyor, yorumlar yapıyor manipüle ediyor vahşeti görmezden geliyor. Diyerek sürdürdüğü açıklamamsını;

Ey Rabbimiz! Suriyeli kardeşlerimize, Baas Diktatörlüğüne, Beşşar Esed katiline, bu katilleri destekleyen mezhepçi, taifeci örgüt ve devletlere ve küresel emperyalistlere karşı direnişlerinde yardım et. Biz onların her türlü baskı ve zulme rağmen, senin yolunda olduğuna ve senden başka hiç kimseden yardım dilemediğine şahidiz. Komplo ve maslahat masallarıyla ümmeti yanıltmaya çalışanlara fırsat verme! Bu duamızı, Suriyeli kardeşlerimizi katledenlerden ve onların yardakçılarından beri olduğumuza dair açık bir beyan olarak kabul et Diyerek bitirdi.

sakarya-20120318-01.jpg

sakarya-20120318-02.jpg

sakarya-20120318-03.jpg

sakarya-20120318-04.jpg

sakarya-20120318-05.jpg

sakarya-20120318-06.jpg

sakarya-20120318-07.jpg

sakarya-20120318-08.jpg

sakarya-20120318-09.jpg

sakarya-20120318-10.jpg

sakarya-20120318-11.jpg

Açıklamanın tam metni;

BAAS REJİMİ YENİLECEK İNTİFADA KAZANACAK

Bugün burada Suriye’de bundan bir sene önce başlayan intifadanın özgürlük taleplerinin yıldönümü sebebiyle toplandık. Bugün burada aynı zamanda katledilen onbinin üzerindeki Müslüman Suriye Halkını anmak için toplandık.

Halen kayıp olan ve ne olduklarına ilişkin elimizde hiçbir bilgi olmayan beşbin kayıp insanı gündeme getirmek için toplandık.

Kolları canlı canlı testerelerle kesilen Suriye’li gençleri ve bıçaklarla doğranarak öldürülen sekiz yüz Suriyeli çocuğun hakkı için ve ayrıca Katil Esed’in milisleri tarafından tecavüz edildikten sonra öldürülen Müslüman kadınların namusu için toplandık.

Katil Esed herkesin gözü önünde katliam ve vahşete devam ediyor

Bir diktatör düşünün ki bir yandan halkını katlederken bir yandan da zevkü sefa içerisinde hayatına devam edebiliyor. Bir diktatör düşünün ki halkını çoluk çocuk öldürürken yapmayı taahhüt ettiği reformlara internet haberleşmelerinde dalga geçerek “palavra” diyebiliyor.

Bir diktatör düşünün ki hem Müslümanları katlediyor ve hem de camiye giderek işbirlikçi din adamlarıyla namaz kılarken pozlar verebiliyor.

Ayrıca bir Müslüman ülke düşünün ki Katil Esed bu katliam ve tecavüzleri yaparken ona akıl verebiliyor. Bir Müslüman ülke düşünün ki kolları testerelerle kesilen gençlerin yanında değil de o katillerin yanında yer alabiliyor. Bir Müslüman ülke düşünün ki öldürülen onbinden fazla müslümanın canı kanı değil kendi stratejik hesapları daha değerli olabiliyor. Bir Müslüman ülke düşünün ki emperyalizm ve Siyonizm maskesine sığınarak Müslüman Suriye halkının kanına bulaşmış ellerini saklamaya çalışıyor, yorumlar yapıyor manipüle ediyor vahşeti görmezden geliyor.

Değerli Sakarya halkı ve Değerli basın mensupları

Bizler buradan haykırıyoruz.

Müslüman adaleti hakkıyla ayakta tutandır. Müslüman adil şahitler olarak hakkı haykırandır.

Müslüman haksızlık ve adaletsizliğin karşısında olandır. Müslüman zulme karşı durandır.

Müslüman Hama Humus İdlib Halep ve Şam’da yani kısacası Suriyeli kardeşlerinin yanında yer alandır.

Kardeşler son olarak şunu vurgulamak istiyorum:

Rabbimiz bizler kardeşlerimizi katleden azgın fitneci ve yalancılardan ve onların Türkiye'deki ve dünyanın farklı yerlerindeki propagandacılarından; Rabbimiz yalan ve hilelerle Suriyeli Müslümanların onurlu direnişlerini karalamaya çalışanlardan ve Suriye’ye giderek Katil Esed’le görüşüp onu meşrulaştıranlardan uzağız.

Rabbimiz sırf İran ve Hizbullah'ın çıkarları için Kafkasya'nın katili Rusya'yı, Türkistan'ın katili Çin'i kardeş bilenlerden ve Irak'ta işgalcilerle kol kola gezip, katillerin sofralarından kalkmayıp, sözde "direniş ekseni"nden bahsedenlerden de uzağız.

Ve !!!

Ey Rabbimiz! Suriyeli kardeşlerimize, Baas Diktatörlüğüne, Katil Hafız Esed’in oğlu Beşşar Esed katiline, bu katilleri destekleyen mezhepçi, taifeci örgüt ve devletlere ve küresel emperyalistlere karşı direnişlerinde yardım et.

Biz onların her türlü baskı ve zulme rağmen, senin yolunda olduğuna ve senden başka hiç kimseden yardım dilemediğine şahidiz. Komplo ve maslahat masallarıyla ümmeti yanıltmaya çalışanlara fırsat verme!

Bu duamızı, Suriyeli kardeşlerimizi katledenlerden ve onların yardakçılarından uzak olduğumuza dair açık bir beyan olarak kabul et!

SAKARYA ÖZGÜRDER ŞUBESİ 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum