1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sakarya'dan Onurlu Suriye Halkına Selam
Sakaryadan Onurlu Suriye Halkına Selam

Sakarya'dan Onurlu Suriye Halkına Selam

Suriye’de can veren müslümanlar için Adapazarı Orhan Caminde bir araya gelerek Cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı kıldılar.

28 Aralık 2012 Cuma 18:56A+A-

Sakarya Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu Suriye’de can veren müslümanlar için Adapazarı Orhan Caminde bir araya gelerek Cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı kıldı.

Gıyabi cenaze namazının ardından Platform Sözcüsü Ahmet DİZDAR’ın okuduğu basın açıklamasında duygulu anlar yaşandı.

Basın açıklamasına “  Bugün burada Sakarya Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu olarak toplanmış bulunuyoruz. Yaklaşık iki yıldır yanı başımızda yani Suriye’de yaşanan katliamlarda katledilen insan sayısı 50 binlerle ifade ediliyor artık. Sadece öldürülen çocuk sayısı beş bin civarında.” diyerek başlayan Dizdar:

 “Bizler bugün burada Suriye halkının sesini duyurabilmek ve bir nebze de olsa onların acılarını hafifletebilmek için toplandık. Onlar için ne yapabiliriz derken Sakarya’nın duyarlı sivil toplum kuruluşları olarak Sakarya Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunu kurduk. Bizler Platform bileşenleri olarak Suriye halkına öncelikli olarak un ve battaniye yardımı yapabilmek için yoğunlaştık. Çarşı çarşı sokak sokak dolaşarak Suriye’de yaşanan insanlık ayıbını anlatmaya çalışıyoruz. İlçe ilçe gezerek oralarda da platformlar kurulması için duyarlı insanları teşvik ediyoruz. Son olarak her ilçeden bir TIR yardım malzemesi sloganıyla çalışmalarımızı daha da sıklaştırdık ve yoğunlaştırdık.”diyerek açıklamasını sürdürdü.

Ahmet Dizdar basın açıklamasını  şu  duayla bitirdi :

Ey bizi işiten, gizlediklerimizi ve açık ettiklerimizi bilen Rabbim; Ey sonsuz merhamet ve cömertliğe sahip olan Allah’ım; sen Suriye’deki ve yeryüzünün diğer coğrafyalarındaki zulüm gören Müslümanların durumunu düzelt, sen en merhametli olansın. Allah’ım onların sıkıntılarını gider, akan kanlarını durdur, hastalarına şifa ver, fakirlerini zenginleştir, ölülerine rahmet et, işlerine sahip çık. Onları sağlarından, sollarından, üstlerinden ve altlarından gelebilecek şerre karşı koru. Allah’ım Katil Baas Çetesini ona destek verenleri onların yerli yabancı tüm işbirlikçilerini sana şikâyet ediyoruz. Onların birliğini boz sahte direniş eksenlerini başlarına geçir, güçlerini zayıflat. Allah’ım bizleri duaları kabul olanlardan eyle. AMİN.”

 sakarya-20121228-1.jpg

sakarya-20121228-2.jpg

sakarya-20121228-3.jpg

sakarya-20121228-4.jpg

sakarya-20121228-5.jpg

Sakarya Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu Basın Açıklaması

ÖZGÜRLÜĞÜN KAPISINDA MAZLUM VE ONURLU BİR HALK:  SURİYE HALKI

Bugün burada Sakarya Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu olarak toplanmış bulunuyoruz. Yaklaşık iki yıldır yanı başımızda yani Suriye’de yaşanan katliamlarda katledilen insan sayısı 50 binlerle ifade ediliyor artık. Sadece öldürülen çocuk sayısı beş bin civarında. Yurtlarından sökülüp çıkartılan mülteciler Ürdün, Türkiye, Lübnan ve diğer ülkelerde çok zor şartlarda hayatlarını sürdürmek zorundalar. Suriye’nin içerisindeki mülteci sayısı da milyonlarla ifade ediliyor. Katil Esed, Müslüman Suriye halkını artık fırınların önünde ekmek kuyruklarında vuruyor. Çoluğuna çocuğuna bir ekmek götürebilmek için bekleşen erkek ve kadınların üzerine bomba atıyor. İnsanlar paramparça oluyor. İnsanlık ölüyor Suriye’de.

Bizler bugün burada Suriye halkının sesini duyurabilmek ve bir nebze de olsa onların acılarını hafifletebilmek için toplandık. Onlar için ne yapabiliriz derken Sakarya’nın duyarlı sivil toplum kuruluşları olarak Sakarya Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunu kurduk. Bizler Platform bileşenleri olarak Suriye halkına öncelikli olarak un ve battaniye yardımı yapabilmek için yoğunlaştık. Çarşı çarşı sokak sokak dolaşarak Suriye’de yaşanan insanlık ayıbını anlatmaya çalışıyoruz. İlçe ilçe gezerek oralarda da platformlar kurulması için duyarlı insanları teşvik ediyoruz. Son olarak her ilçeden bir TIR yardım malzemesi sloganıyla çalışmalarımızı daha da sıklaştırdık ve yoğunlaştırdık.

Bizler biliyoruz ki; mazlumun dini mezhebi sorulmaz. Bizler biliyoruz ki; mazlumun direniş ekseninde olup olmadığı sorulmaz. Adaleti önceleyen bir insan ya da Müslüman ilk defa zalimin karşısında ve mazlumun yanında yer almalıdır. Bizler biliyoruz ki Yüce Rabbimiz Nisa Suresinin 75.ayetinde buyurduğu gibi “Allah’ım bize katından bir yardım eden yolla bize katından bir koruyucu gönder“diyen erkek kadın ve çocuklardan zayıf bırakılanlar için mücadele etmek gerekir. Bizler biliyoruz ki; bugün Suriye halkına yapılacak her yardım ve Suriye halkı için ortaya konacak her dayanışma Rabbimizin hoşnut olacağı örnekliklerden olacaktır inşallah.

Rabbimizin Saff suresinde de buyurduğu gibi :“  İnnallâhe yuhıbbullezîne yukâtilûne fî sebîlihî saffen ke ennehum bunyânun mersûs” Yani mealen “  Şüphesiz Allah kendi yolunda sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.”  Rabbimiz Suriye’nin mazlum ve çaresiz halkına yardımlarını esirgemeyenlerden razı olsun. Rabbimiz Suriye halkı için “bünyanun mersus” gibi mücadele edenleri cenneti ile ödüllendirsin.

Bizler Sakarya Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu olarak Suriye halkı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar onlara yardım etmek için çabalayacağız. Suriye’nin onurlu halkı, Suriye’nin Allah’tan başka kimseden yardım istemeyen şuurlu halkı, Katil Baas çetesinden kurtuluncaya kadar bizler onların yanında yer alacağız.

Suriye’nin onurlu halkının özgürlük mücadelesini karalamak isteyenlerin “Lebbeyk Allahümme Lebbeyk “ diyerek sadece Rablerinden yardım isteyen mazlum Suriye halkının mücadelesini komplocu kurgu ve yalanlarla lekelemek isteyenlerin hevesleri de inşallah kursaklarında kalacaktır.

Yukarıda da vurguladığımız gibi insanlık bugün Suriye’de imtihan veriyor. İnsanlık bugün Hama’da, Humus’ta, İdlib’te, Şam’da imtihan veriyor. İnsanlık bugün Deraa’da, Deyr Ez Zor’da imtihan veriyor. İnsanlık bugün Halep’te imtihan veriyor.

Bizim için Hatay ne ise, Adana ne ise, Diyarbakır ne ise, Halep’te onlardan farklı değildir. Bizim için İstanbul ne ise, Ankara ne ise Şam’da ondan farklı değildir.

Bizler Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu olarak basın açıklamamızın sonunda şu duayı hep beraber yapalım istiyoruz:

Allah'ım bizler seni, meleklerini, yerde ve gökteki tüm varlıkları şahit tutuyoruz ki tek İlah sensin, senden başka İlah yok, Muhammed senin kulun ve resulündür.

Ey bizi işiten, gizlediklerimizi ve açık ettiklerimizi bilen Rabbim; Ey sonsuz merhamet ve cömertliğe sahip olan Allah’ım; sen Suriye’deki ve yeryüzünün diğer coğrafyalarındaki zulüm gören Müslümanların durumunu düzelt, sen en merhametli olansın. Allah’ım onların sıkıntılarını gider, akan kanlarını durdur, hastalarına şifa ver, fakirlerini zenginleştir, ölülerine rahmet et, işlerine sahip çık. Onları sağlarından, sollarından, üstlerinden ve altlarından gelebilecek şerre karşı koru. Allah’ım Katil Baas Çetesini ona destek verenleri onların yerli yabancı tüm işbirlikçilerini sana şikâyet ediyoruz. Onların birliğini boz sahte direniş eksenlerini başlarına geçir, güçlerini zayıflat. Allah’ım bizleri duaları kabul olanlardan eyle. AMİN.

Sakarya Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu

(Adapazarı Bakkallar Bayiler Odası, Akyazı Mazlumder Şubesi, Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi, Gönüleli Derneği, İHH, İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi, Kızılay Sakarya Şubesi, Mavera Derneği, Özgür-Der Sakarya Şubesi, Sağlık-Sen Sakarya Şubesi,  Sakarya Sosyal Gelişim Derneği, Sakarya spor Taraftar Grubu, SAKVA, Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği (SABED),Üniversiteli Genç Gönüllüler, Yedirenk Uluslar arası Öğrenci Derneği, YÖÇEYDER) 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum