1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sakarya’da Gazze Direnişine Destek
Sakarya’da Gazze Direnişine Destek

Sakarya’da Gazze Direnişine Destek

Sakarya'da, İsrail'in Gazze saldırıları kınandı.

11 Temmuz 2014 Cuma 16:26A+A-

 

 

 

Gazze’de İsrail tarafından yapılan saldırılar Sapanca’da Rüstempaşa Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazı ve ardından SABED ve Özgür-Der Sakarya Şubesi adına Ömer Sevim’in okuduğu basın açıklaması ile kınandı.

Basın açıklamasının tam metni:

GAZZE’DE ÇÖZÜM SİYONİST İŞGALİN SONA ERDİRİLMESİDİR!

Gücünü terör için katliam için cinayet için çocuk ve kadın öldürmek için işgal için kısacası insanlık dışı her şey için kullanan İsrail devleti, bir kez daha Gazzeli kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırıyor.

Hepimizin malumudur ki Haziran ayı ortasında Batı Şeria’da kaybolan üç Yahudi daha sonra ölü bulunmuş ve bu gelişme de İsrail’in bir süredir devam eden ateşkesi ihlal ederek başlattığı kalleş saldırılarının bahanesi olarak sunulmuştu. İşte bu Yahudi cinayetleriyle hiçbir ilişkisi olmadığı halde Hamas’a yönelik operasyonlar gerçekleştiren Siyonist çete son üç günde onlarca kardeşimizi katletmiş, yüzlercesini yaralamış ve yine onlarca evi de yerle bir etmiştir.

Küçük bir alana bir buçuk milyon insanın mahkûm edildiği Gazze şeridi, Siyonistlerce havadan, karadan ve denizden kuşatma altındadır. Ve bu haliyle dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüştür. Siyonist ablukadan ötürü olağan hayatın dahi son derece ağır şartlarda sürdürüldüğü bölge, İsrail’in hunharca saldırılarına karşı savunmasız durumdadır.

Bugün burada toplanmamızın sebebi olan son saldırılar sonucu paramparça edilen bebeklerin cansız bedenlerinin görüntüleri dünyanın dört bir yanına dağılarak vicdan sahiplerinin uykularını kaçırmış olsa da emperyalist güç odakları, bu katliamları bir kenara bırakarak İsrail’e füze attığı bahanesiyle Hamas’ı kınamak için sıraya dizilmekten çekinmemektedirler.

BM gibi uluslararası kuruluşlar ise Filistin’in uğradığı zulme karşı kınama bildirilerinden başka bir şey yapmayarak çifte standart uygulamaktadırlar. Yani Filistinli kardeşlerimizin feryatlarına cevap vermek görevi tüm ümmetçe üstlenilmelidir. Son olarak Mısır’da darbeciler ve onlara destek verenlere, Suriye’de şebbihalar ve onlarla birlikte katliam yapanlara ve Filistin’de Siyonistlerin cürümlerine karşı dayanışma içerisinde olmak ümmet bilincinin gereğidir.

Biz bugün burada bir araya geldik ve Rabbimizden katledilen kardeşlerimizin şehadetlerini kabul buyurmasını diliyoruz, katilleri, zalimleri ve onların işbirlikçilerini lanetliyoruz ve kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi, onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

sakarya_gazze_eylem-(1).jpg

sakarya_gazze_eylem-(2).jpg

sakarya_gazze_eylem-(3).jpg

sakarya_gazze_eylem-(4).jpg

sakarya_gazze_eylem-(5).jpg

sakarya_gazze_eylem-(6).jpg

sakarya_gazze_eylem-(7).jpg

sakarya_gazze_eylem-(8).jpg

 

HABERE YORUM KAT