1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sakarya Ünv. Suriye Halkıyla Dayanışma Gecesi
Sakarya Ünv. Suriye Halkıyla Dayanışma Gecesi

Sakarya Ünv. Suriye Halkıyla Dayanışma Gecesi

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından organize edilen “1 LİRA 1 EKMEK” kampanyası çerçevesinde Sakarya Üniversitesinde Suriye Halkıyla Dayanışma gecesi düzenlendi.

03 Nisan 2014 Perşembe 21:15A+A-

Sakarya Üniversitesi öğrenci topluluklarının oluşturduğu Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından organize edilen  “1 LİRA 1 EKMEK”  kampanyası çerçevesinde Sakarya Üniversitesinde Suriye Halkıyla Dayanışma gecesi düzenlendi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden SÖNMEZ’ in konuşmacı olarak katıldığı gecede Grup Yürüyüşte bir konser verdi.

Kur’an tilaveti ile başlayan programda Murat DEMİRCİ platform adına bir selamlama konuşması yaptı. Demirci “Çalışmanın 2013 yılı Aralık ayından beri sürdüğünü tüm prosedürlerin tamamlanarak 10 gün önce start verildiğini ve kampus içerisinde stantlar açıldığını ve bu kampanya ile elde elden gelir ile inşallah kampüsten bir tır un göndermeyi ümit ettiklerini” söyledi.

Program daha sonra Av. Gülden Sönmez’in yaptığı konuşma ile devam etti. Sönmez konuşmasına 4.yılına giren Suriye direnişini başlatan olayı hatırlatarak başladı.

“Duvarlara hürriyet yazan çocukların Baas rejimi tarafından alınarak işkence edildiği ailelerine hakaretler edildiği ve çocukların katledilmesi sonucu direnişin başladığını” vurgulayan Sönmez, “bu gün ise ölü sayısının 200 binlere dayandığını, kayıp sayısının ise bilinemediğini, milyonlarca insanın muhacir olduğunu ve bunun yanı başımızda cereyan ettiğini, Türkiye halkının ve hükümetinin ortaya koymuş olduğu insani tutumu önemli olduğunu desteğin arttırılarak sürdürülmesi gerektiğini” söyledi.

Sönmez, Tunus başlayıp Mısır, Libya ve Suriye de devam eden direnişlerin birer proje olduğu analizleri masa başı analizleri olduğu sahaya dair hiçbir veri taşımamaktadır, oysa sahada Allah’ım senden başkasın yardım istemiyoruz diyen ve game over (oyun bitti) pankartları taşıyan gençler var, bir çok senaryo, herkesin bir hesabı olabilir fakat Suriye halkı kendi iradesini kuşanarak ve Allah’a dayanarak tüm katliama, zulme ve olumsuzluklara rağmen direniyor ve biz bu iradeyi kamplara yaptığımız ziyaretlerde gördük ”diyen Sönmez salondakileri işaret ederek “emperyalistler sizlerden korkuyor, ümmetçi gençlikten korkuyor, kardeşlerine sahip çıkan gençlerden korkuyor, mavi Marmara davasına da değinen Sönmez; geçen hafta 5.duruşması gerçekleşen mavi Marmara davasının 26 Mayısa ertelendiğini,31 Mayısın ise yıl dönümü olduğunu ve çok önemsenmesi gerektiğini” vurgulayarak davette bulundu ve kampanyanın bereketli olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Gecede daha sonra sahne alan Grup Yürüyüş Başta Suriye direnişi olmak üzere tüm İslami direnişler ve mazlum halklar için kaleme alınan marşları ve ezgileri, tekbirler ve sloganlar eşliğinde, salondakilerin de katılımı ile coşkulu bir şekilde seslendirdiler.

sakarya-20140402-03.jpg

sakarya-20140402-04.jpg

sakarya-20140402-05.jpg

sakarya-20140402-06.jpg

sakarya-20140402-07.jpg

 

HABERE YORUM KAT