1. YAZARLAR

  2. Hakan Albayrak

  3. Said Halim Paşa'lı, Sedat Yenigün'lü Bir Ramazan Akşamı
Hakan Albayrak

Hakan Albayrak

Yazarın Tüm Yazıları >

Said Halim Paşa'lı, Sedat Yenigün'lü Bir Ramazan Akşamı

04 Temmuz 2015 Cumartesi 11:50A+A-

 

Hamza Türkmen ve arkadaşları, Diriliş Postası’na iftar verdi. Özgür-Der Camiası’nın kurduğu Özgür Çocuk Yuvası’nın bahçesinde çoluklu çocuklu 40-50 kişi bir araya geldik, iftarımızı açtık, namazımızı kıldık, çayımızı içtik ve Diriliş Postası’nın nerden geldiğini konuştuk.

Asırlık değilse de 70 senelik çınarımız Selahaddin Eş Çakırgil, “Yol oldur ki doğruya vara” köşesini/mektebini 1972’de Babıali’de Sabah gazetesinde nasıl kurduğunu, sonra 1974’te nasıl Milli Gazete’ye ve ileriki yıllarda Şura, Tevhid, Hicret dergilerine taşıdığını, uzun sürgün yıllarının Almanya cüzünde Vakit ve tekrar Milli Gazete’de nasıl canlandırdığını, nihayet Diriliş Postası’nda nasıl yeniden kurduğunu anlattı. Arada Üstad Necip Fazıl’la, Erbakan Hoca’yla, Şehid Sedat Yenigün’le tatlı hatıralarını, ayrıca savcılarla, polislerle, hâkimlerle, infaz memurlarıyla acı hatıralarını nakletti. Konuşmasının sonunda, Diriliş Postası’nın estirdiği rüzgârdan memnuniyetini ifade etti. Neşeliydi. Bizi de neşelendirdi.

 

dirilis_postasi_ekibi-003.jpg

 

Sonra Hamza Türkmen anlattı. Islah Hareketi’ni anlattı. Miladi 1880’lerde neşredilen Urvetu’l Vuska mecmuasını ve ondan mülhem Sırat-ı Mustakim’i anlattı. Mehmed Âkif’den, Said Halim Paşa’dan, Said Nursi’den, İhvan-ı Müslimin’den, Cemaat-i İslâmî’den, 1970’li yılların sonları ile 1985-95 yıllarındaki tevhidî uyanıştan, Şura/Tevhid/Hicret ile Sedat Yenigün’ün İslâmî Hareket dergisinin mana ve ehemmiyetinden, 3 Kasım 1986’da yayın hayatına atılan Zaman gazetesinin Fethullah Gülencilerin kontrolüne girmeden önceki hâlinden bahsetti ve sözü gayet tabî bir akış içinde “bu çizgiyi, yani ıslah çizgisini temsil eden Diriliş Postası’na” getirdi.

 

ozgur_cocuk_kulubunun_duvari-001.jpg

 

Kendimizi tabir caizse şanlı bir tarihin parçası gibi hissettik. Biz işte bu geleneğin çocuğuyuz. Ne güzel.

Şu da güzel: Özgür Çocuk Yuvası rengârenk, neşeli (ve tepeden tırnağa medenî) bir yuva. Çocukların içini aydınlatan, onlara “İyi ki buradayız.” dedirten bir yuva. Biz işte böyle bir İslâm dünyası istiyoruz.

Diriliş Postası

YAZIYA YORUM KAT