1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Sadr'dan İbadi'ye Ültimatom
Sadr'dan İbadi'ye Ültimatom

Sadr'dan İbadi'ye Ültimatom

Irak'ta Sadr hareketi lideri Mükteda es-Sadr, Başbakan Haydar el-İbadi'nin vadettiği reformları 45 gün içinde uygulamaması halinde hükümetten güvenoyunu çekeceklerini açıkladı.

13 Şubat 2016 Cumartesi 12:35A+A-

Şii lider Sadr'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, eski hükümetin yanlış politikaları, reformların hala uygulamaya konulmaması ve Musul kentinin IŞİD'in eline geçmesine neden olan yetkililerin yargılanmaması gibi konular değerlendirildi. Açıklamada Sadr'ın, "Hükümet tarafından dile getirilen reform kararlarının yürürlüğe konulmaması, halka yapılmış bir ihanettir. Hükümet bu konuda harekete geçmezse, büyük gösteriler ve grevler başlatacağız. Bunun yanı sıra 45 gün içinde söz konusu adımlar atılmazsa İbadi hükümetine verdiğimiz güvenoyunu geri çekeceğiz" şeklindeki sözlerine yer verildi.

Irak'ın şu anda bir ateş çemberi içinde olmasının eski hükümetin yanlış politikalarından kaynaklandığı belirten Sadr açıklamada, devrik lider Saddam Hüseyin rejimi yıkıldığından bu yana hükümet tarafından yapılan tüm ihale ve ticari anlaşmaların tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Sadr, Salahaddin iline bağlı Tikrit kentinde IŞİD tarafından Spyker Askeri Üssü'nde yapılan katliamla ilgili de "Spyker'da yapılan katliamda parmağı olan katiller ve Musul kentinin düşmesine neden olan yetkililerin yargılanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT