1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sadakataşı'ndan Gazze'ye Acil Yardım
Sadakataşından Gazzeye Acil Yardım

Sadakataşı'ndan Gazze'ye Acil Yardım

Sadakataşı, İsrail'in saldırılarıyla zor günler geçiren Gazze'deki Filistin halkına acil yardım çalışmalarına başladı.

16 Kasım 2012 Cuma 23:07A+A-

Kurulduğu günden itibaren Gazze'de yardım çalışmalarını sürdüren Sadakataşı Derneği, güncel saldırılar sonrasında bölgeye ulaştırılmak üzere acil ilaç ve gıda yardımlarını bölgeye ulaştırıyor. Dernek başkanı Kemal Özdal Gazze acil yardımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özdal; "Sadakataşı derneği olarak Gazze'de sürekli yardım çalışmalarımız oldu. Kurban'da, Ramazan'da ve diğer zamanlarda Gazze'de Filistin halkının yanında olduk.  Bu son saldırılar ile ilgili olarak derneğimiz Gazze'de acil olarak ilaç ve gıda dağıtımları gerçekleştirecek. İsrail'in kabul edilemez saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Buradan Türkiye halkına çağrı yapıyoruz. Derneğimizin acil yardım faaliyetlerine destek olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdürelim" dedi.

Gazze'ye ilk etapta çeşitli ilaçlar ve gıda maddelerinden oluşan yardımların ulaştırılacağı, acil yardımın kapsamının önümüzdeki günlerde ise artırılacağı bildirildi.

En son Kurban organizasyonu için gittikleri Gazze'de, Filistin Başbakanı İsmail Haniyye tarafından misafir edilen dernek yetkilileri, Heniyye'nin teşekkür ve dualarıyla yurda dönmüştü.

Gazze'ye 1 Milyon Liralık Yardım

Sadakataşı Derneği geçtiğimiz Ramazan ayında Gazze'de 550 bin liralık insani yardım ve kumanya dağıtımları gerçekleştirdi. Yine Kurban dönenimde kurbanlık kesim ve dağıtımları, Mescid-i Aksa'da güneşlik projeleri, Bu yardımlar kapsamında 2012 yılının 10 aylık döneminde sadece Gazze'de yaklaşık 1 Milyon liranın üzerinde acil yardım faaliyeti gerçekleştiren dernek, savaş ve kriz bölgelerindeki faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Sadakataşı Derneğine 0216 614 04 61 numaralı telefondan ve sadakatasi.org.tr adresinden ulaşılarak bilgi alınabilir ve bağışta bulunulabilir.

Sadakataşı Derneğinin Ramazan ve Kurban'da Gazze'ye yönelik yardım çalışmaları:

sadakatasi-kurban01.jpg

sadakatasi-kurban02.jpg

sadakatasi-ramazan-yardimi.jpg

HABERE YORUM KAT