1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Rusya’nın Halep’teki Katliamları Kocaeli’de Protesto Edildi
Rusya’nın Halep’teki Katliamları Kocaeli’de Protesto Edildi

Rusya’nın Halep’teki Katliamları Kocaeli’de Protesto Edildi

Suriye’de yüz binleri katleden diktatör Esed’in zalim patronu emperyalist Rusya, bir grup Özgür-Der üyesi tarafından sabah namazından sonra İzmit’te protesto edildi.

01 Mayıs 2016 Pazar 10:04A+A-

Yüz binlerce mazlumun katili Esed’e, yaptığı askeri yığınak ve hava bombardımanıyla destek veren Rusya, Özgür-Der’in çağrısıyla İzmit Fevziye Camiinde buluşan Özgür-Der üyeleri tarafından protesto edildi.

Bir grup Özgür-Der üyesi sabah namazında İzmit Fevziye Camiinde buluştu. Burada namazdan sonra cami imamının yaptırdığı dua ile Halep’te kuşatma altında olan kardeşlerimizin durumu anıldı. Daha sonra cami avlusunda toplanan Özgür-Der üyeleri burada bir eylem yaptı.

Halil İncekara’nın sunuculuğu yaptığı eylemde Özgür-Der Kocaeli Temsilcisi Haşim Ay topluluğa hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Salat’ın bir anlamının da dua ve destek olduğunu belirten Ay, bu şafak vaktinde Rab Allah’la sözleşmesini yenilemek üzere namaza koşanların ayrıca günün bu vaktinde Halepli kardeşleri için salatta bulunmasının anlamlı bir eylem olduğunu kaydetti.

Suriye’de bir yandan Cenevre’de sergilenen barış tiyatrosunun diğer yandan da acımasız kuşatma ve katliamların eşzamanlı yürümeye devam ettiğine dikkat çeken Ay, Halep özelinde Suriye halkının sindirilmek ve İslami direnişin katil Esed’le uzlaşmaya zorlanmak istendiğini söyledi. Bir yandan diplomaside barış görüşmeleri yürütüp ateşkes ilan ederek diğer yandan da sahada katliam alanını genişletmenin ikiyüzlülük olduğuna dikkat çeken Ay; Batı emperyalizmi ile sözde onun karşıtı doğulu neo-Sovyetik Rus emperyalizminin, sözde anti-Amerikancı İran’la antiemperyalist solun Esed’in arkasında müslüman halka karşı saf tutmuşluğunun büyük bir zillet tablosu olduğunu söyledi.

Halep’in karadan İslami direnişin kalesi konumunda olduğuna dikkat çeken Ay, Esed ve İran çetesinin yetersiz kaldığı durumda emperyalist Rusya’nın başta Türkmendağı olmak üzere Halep bölgesine karşı kuşatma harekatına girişmedeki temel amacının İslami direniş iradesini kırmak olduğunu kaydetti. Halep’in hem direniş hem katiller için aynı oranda stratejik bir değer taşıdığını belirterek “Halep’in tek nefes borusu olan Türkiye ile bağlantısını koparmak, kardeşlerimizi nefessiz bırakmak istiyorlar. Kuşatma genişlerse, Türkiye ile bağlantı koparılırsa sadece buradaki İslami direniş kırılmaz aynı zamanda başta Atme olmak üzere binlerce Suriyeli muhacir kardeşimizin kaldığı kamplar da ekmeksiz susuz, aç açıkta kalacaklar. Bu ise büyük bir insani felaket demektir. Ama inşallah Suriye İslami direnişi bu zorluğun da üstesinden gelecek, Halep’i katillere bırakmayacaktır ” dedi.

img-20160501-wa0010.jpg

img-20160501-wa0013.jpg

img-20160501-wa0015.jpg

HABERE YORUM KAT