1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya’dan Şam’a 2. Savaş Gemisi Desteği!
Rusya’dan Şam’a 2. Savaş Gemisi Desteği!

Rusya’dan Şam’a 2. Savaş Gemisi Desteği!

Suriye’nin Tartus Limanı’na gideceği belirtilen Rusya Federasyonu Karadeniz Filosu’na ait savaş gemisinin Bogaz’a yakın bir yerde olduğu bildirildi.

03 Nisan 2012 Salı 00:18A+A-

Rusya’nın Sivastopol Deniz Üssü’nden geçen hafta hareket eden ve yerel kaynaklara göre Suriye’nin Tartus Limanı’na gideceği belirtilen Rusya Federasyonu Karadeniz Filosu’na ait savaş gemisinin Bogaz’a yakın bir yerde olduğu bildirildi.

Rus Donanması Enformasyon Dairesi Başkanı Vyaçaslev Truhaçev, Rus haber ajansı RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada, geminin limanlara uğrayacağı ve Akdeniz’de yerine getireceği görevlerinin bulunduğunu söylemekle yetindi. Rus haber ajansları adını açıklamadığı yetkililere dayandırarak yayımladıkları haberde, geminin Tartus Limanı’na doğru hareket ettiğini kaydettiler. Bu liman, Rusya’nın SSCB yıllarından beri Akdeniz’de ikmal noktası olarak kullandığı, stratejik öneme sahip bir askeri üs niteliği taşıyor. Daha önce de Rus donanmasının en önemli güçlerinden savaş gemisi “Amiral Kuznetsov” Tartus limanını ziyaret etmişti. Medyada çıkan yorumlarda, yeni bir geminin bölgeye yollanması Moskova’nın Şam ile dayanışmasının işareti sayılıyor. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT