1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya’dan Esad’a “Süpersonik Füze” Desteği
Rusya’dan Esad’a “Süpersonik Füze” Desteği

Rusya’dan Esad’a “Süpersonik Füze” Desteği

Eli kanlı Esad yönetiminin en büyük destekçilerinden Rusya'nın Suriye'ye süpersonik (sesten hızlı) gemisavar Yakhont füzelerinin sevkiyatına başladığı iddia edildi.

03 Aralık 2011 Cumartesi 01:16A+A-

Interfax’a konuşan bir Rus yetkili, Bastion kıyı savunma sisteminin bir parçası olarak kullanılan füzelerin, “muhtemel bir saldırı karşısında Suriye’nin bütün kıyılarını koruyabileceğini” söyledi.

Rus askeri kaynaklar basına verdikleri bilgide 2007’de Suriye ile imzalanan anlaşma çerçevesinde gelişmiş gemi savar SS-N-26 Yakhont füzelerinin sevkiyatının gerçekleştiğini açıkladı. Suriye’nin denizden savunmasına önemli katkı sağlayacak P-800'ler, 300 kilometre menzile sahip ve 200 kilogram savaş başlığı taşıyabiliyor. Denizden fırlatılan bu füzeler hızları ve alçak irtifada hedefe yönelebilmelerinden dolayı dünyanın en gelişmiş füzeleri arasında yer alıyor. Interfax haber ajansı duyurduğu bilgide ismi açıklanmayan bir askeri yetkilinin füzelerin ulaştırıldığı ile ilgili bilgiyi verdiğini, ancak ne zaman sevkiyatın yapıldığını aktarmadığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Suriye’ye yönelik askeri ambargonun dillendirildiği bir dönemde Moskova’dan gerçekleşen adım anlamlı bulunurken, Rusya Suriye yönetimine yönelik yaptırım uygulanmasına şiddetle karşı çıkıyor. Askeri kaynak anlaşmanın öngördüğü şekilde askeri mühimmatın sevk edildiğini, füzelerin denizden gelecek herhangi bir saldırı için önemli bir koruma sağladığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT