1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Rusya ve İsrail Gizli Kodları Paylaştı'
Rusya ve İsrail Gizli Kodları Paylaştı

'Rusya ve İsrail Gizli Kodları Paylaştı'

Wikileaks'a göre, Rusya ve İsrail, İran ve Gürcistan'la ilgili askeri teknoloji hususunda gizli kodları birbiriyle paylaştı

29 Şubat 2012 Çarşamba 19:52A+A-

ABD'li diplomatların gizli yazışmalarını açıklayarak dünya gündemine damgasını vuran Wikileaks, bu sefer yine önemli iddialarda bulundu.

Wikileaks'a göre, Rusya ve İsrail, İran ve Gürcistan'la ilgili askeri teknoloji hususunda gizli kodları birbiriyle paylaştı.

Stratfor isimli özel Amerikan istihbarat kurumu yetkililerinin elektronik posta yazışmalarını yayınlayan Wikileaks, Rusya ve İsrail'in gizli askeri işbirliği yaptığını iddia etti. Yazışmalara göre, İsrail daha önce Gürcistan'a sattığı insansız hava aracı (İHA) sistemlerinin gizli kodunu Moskova'ya aktarmış. Ve bunun karşılığında da Rusya, daha önce İran'a sattığı Tor-M1 tipli füzesavar sistemlerinin gizli kodunu İsrail'e vermiş.

Stratfor'un bir bayan görevlisinin Şubat 2009'da yaptığı yazışmalarda İsrail ve Rusya arasındaki gizli işbirliğinin bir kaç yıl önce yapıldığı iddia ediliyor. İddialara göre, gizli bilgiye Meksika'daki bir kaynak aracılığıyla ulaşıldı.

Wikileaks gizli anlaşmanın Ağustos 2008'de patlak veren beş günlük Rus-Gürcü savaşından önce yapıldığını öne sürdü.

CİHAN

HABERE YORUM KAT