1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya ve İran Destekli Esed Güçleri Halep’e Saldırıyor!
Rusya ve İran Destekli Esed Güçleri Halep’e Saldırıyor!

Rusya ve İran Destekli Esed Güçleri Halep’e Saldırıyor!

Suriye’nin Doğu Halep bölgesinde dün akşam sağlanan ateşkesi ihlâl eden Rusya destekli Esed güçleri ve İran destekli milisler, havadan ve karadan saldırmaya devam ediyor!

14 Aralık 2016 Çarşamba 13:47A+A-

Suriye’nin Doğu Halep bölgesinde dün akşam sağlanan ateşkesi ihlâl eden Rusya destekli Beşşar Esed güçleri ve İran destekli milisler, direnişçilerin elinde kalan son alanı da işgal etmek için şiddetli saldırılar düzenliyor. Son üç saattir süren saldırılarda 40’tan fazla sivil yaralandı.

Türkiye’nin ara buluculuğunda dün 19.00 sularında, Rusya öncülüğündeki Esed güçleri ile Doğu Halep’teki silahlı direnişçiler arasında ateşkes sağlanmıştı.

Ancak Esed güçleri ve İran destekli milisler, bugün saat 10.30 sularında direnişçilerin elindeki son bölgeyi ağır silahlarla vurarak ateşkesi ihlâl etmişti.

Suriye’nin kuzeyindeki silahlı direnişçilerin askerî koordinatörü Abdülmünim Ziynettin, internet üzerinden AA muhabirine gönderdiği ses kaydında, Esed güçleri ve işbirlikçilerinin direnişçilerin elinde kalan 6 kilometrekarelik alana girmeye çalıştığını söyledi.

“Şu Anda Bazı Bölgelerde Rejim Güçleri İlerlemeye Çalışıyor”

Ziynettin, şöyle konuştu:

“İran bu uzlaşıyı reddederek çıkışlara izin vermedi. İran kendi çıkarları doğrultusunda bazı şartlar öne sürdü. Şu anda bazı bölgelerde rejim güçleri ilerlemeye çalışıyor. İran milisleri top atışları gerçekleştirerek Rusya’nın vardığı anlaşmayı hiçe saymıştır. Biz direnişçilerin önünde sâdece kendilerini koruma seçeneği kalmıştır. Bu milislere karşı ya zafer kazanana ya da ölene kadar savaşacağız.”

“Esed Güçleri Bombardımana Başladı”

Kuşatma altındaki bölgede AA muhabirine açıklama yapan Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Muhammed Şeyh, Esed güçlerinin ateşkesi top ve havan atışlarıyla ihlâl etmesinin ardından, 13.00 sularında Esed güçlerine ait uçakların bombardımana başladığını bildirdi.

“Şu Anda Saldırılar Çok Şiddetli, Her Türlü Ağır Silahla Sürüyor”

Halep Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari de “Ateşkes ve tahliye mutabakatının ardından yaralılar çıkış noktalarına kadar ulaştı ama bu noktalar kapalıydı. Şu ana kadar hiçbir yaralı çıkış yapmadı. Şu anda saldırılar çok şiddetli, her türlü ağır silahla sürüyor. 40’tan fazla yaralı var.” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum