1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya ve İran Destekli Esed Güçleri Ateşkesi İhlâl Etti!
Rusya ve İran Destekli Esed Güçleri Ateşkesi İhlâl Etti!

Rusya ve İran Destekli Esed Güçleri Ateşkesi İhlâl Etti!

Rusya destekli Esed güçleri ve İran destekli milislerin, Halep'in doğusunda sağlanan ateşkesi ihlâl ederek saldırıya geçtiği bildirildi.

14 Aralık 2016 Çarşamba 11:12A+A-

Suriye’de, Rusya destekli Beşşar Esed güçleri ve İran destekli milisler, Doğu Halep bölgesinde dün akşam sağlanan ateşkesi ihlâl ederek kuşatma altındaki bölgeyi ağır silahlarla vurmaya başladı.

Hâlen kent merkezinin doğusunda kuşatma altındaki bölgede bulunan AA muhabirinin bildirdiğine göre, Esed güçlerinin bulunduğu cephe hatlarından 10.30 sularında top ve havan atışları başladı.

Direnişçilerin kontrolündeki 6 kilometrekarelik yerleşim alanının farklı noktalarına, son 40 dakika içerisinde onlarca top ve havan mermisi düştü.

Türkiye’nin ara bulucuğunda, Rusya öncülüğündeki Esed güçleri ile direnişçiler arasında dün 19.00 sularında sağlanan ateşkesten sonra saldırılar durmuştu.

Ateşkes ile kuşatma altındaki sivil ve silahlı direnişçilerin tahliyesini öngören mutabakat, bölgeden ilk etapta yaralıların, ardından sivillerin ve silahlı direnişçilerin güvenli biçimde İdlib’e nakledilmelerini öngörüyordu.

Halep’in güneybatısında yer alan direnişçilerin kontrolündeki İdlib, Hatay’ın karşısına denk düşüyor.

HABERE YORUM KAT