1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya ve Esed Güçleri Halep’te 66 Kişiyi Daha Katletti!
Rusya ve Esed Güçleri Halep’te 66 Kişiyi Daha Katletti!

Rusya ve Esed Güçleri Halep’te 66 Kişiyi Daha Katletti!

Esed rejimi ve Rusya’ya ait jetlerin Halep’te direnişçilerin kontrolündeki semtlere düzenlediği saldırılarda 66 kişi hayatını kaybetti, 178 kişi de yaralandı.

25 Eylül 2016 Pazar 23:20A+A-

Beşşar Esed rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının, Suriye’nin Halep kentinde rejimin kuşatması altındaki bazı semtlere gerçekleştirdiği saldırılarda 66 kişinin hayatını kaybettiği, 178 kişinin de yaralandığı bildirildi.

“15 Fosfor ve 18 Vakum Bombası Atıldı”

Halep genelindeki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekibi yetkililerinden Necip Ensari, AA muhabirine yatığı açıklamada, rejime ait helikopter ve savaş uçakları ile Rusya’ya ait jetlerin, Halep’te Esed güçlerinin kuşatması altındaki Hulluk, Bustanu'l-Başa, Ard Hamra, Kadı Asker, Tariku'l-Bab, Muyesser, Meşhed, Zibdiyye, Salihin, Katırci ve Ensari semtlerini gün boyunca bombaladığını söyledi.

Saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 66 sivilin yaşamını yitirdiğini, 178 kişinin de yaralandığını ifade eden Ensari, “Rusya ve rejim uçakları Halep’te muhaliflerin kontrolündeki semtlerde yerleşim alanlarına 15 fosfor ve 18 vakum bombası attı. Söz konusu güçlerin saldırıları hala devam ediyor.” dedi.

“Üç Günde 244 Sivil Yaşamını Yitirdi”

Yaralıların semtlerdeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını aktaran Ensari, “Rusya ve rejim güçlerinin üç günden bu yana Halep’e düzenlediği saldırılarda 244 sivil yaşamını yitirdi, 651 kişi yaralandı. Olayda onlarca yerleşim yeri hasar gördü, onlarca ev yıkıldı. Kentin alt yapısı çöktü.” ifadelerini kullandı.

“19 Eylül’den Bu Yana 378 Kişi Katledildi”

Halep’te direnişçilerin denetimindeki semtlere dün düzenlenen hava saldırılarında 92 kişi yaşamını yitirmiş, 273 kişi de yaralanmıştı. 19 Eylül’den bu yana rejimin ve Rusya’nın bombardımanlarında yaşamını yitiren sivil sayısı 378’e, yaralı sayısı 1407’ye yükseldi.

HABERE YORUM KAT