1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya ve ABD Saldırı Hazırlığı Yapıyor!
Rusya ve ABD Saldırı Hazırlığı Yapıyor!

Rusya ve ABD Saldırı Hazırlığı Yapıyor!

PYD ve ABD'nin, büyük bölümü direnişçilerin elinde olan Halep’e yönelik başlatacağı operasyonlarda son aşamaya gelindi. Rusya uçaklarla mühimmat sevkiyatı yaparken ABD, PYD ile aynı cephede savaşacak özel kuvvetlerini bölgeye göndermeye hazırlanıyor.

27 Nisan 2016 Çarşamba 07:11A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Halep'i direnişçilerin elinden almak için Rusya ve ABD ayrı ayrı saldırı hazırlığı yapıyor.

Halep'in yüzde 65'i direnişçilerin elinde.

Rusya öncülüğünde gerçekleştirilecek saldırı planının son şekli verildi. Rusya bombardıman uçak ve helikopterlerine ek olarak 600 kişilik kara gücüyle operasyonun planlayıcısı.

Tonlarca Cephane Nakledildi!

Esed rejimi tarafından kullanılan Neyrab Havalimanı'na günlük 12 Rusya uçağı iniyor. Orta ve uzun menzilli top ve füzelerle tüm direniş noktalarını vurma yeteneğine sahip silah ve cephane sevkiyatı sürüyor.

“Ateşkes”te Bile Yığınak!

Esed rejimi ve Rusya'nın sıkça ihlal ettiği “ateşkes” döneminde Halep merkez Sifira, Hanasır, Handarat, Hava Ceviye, Cendul, Azize ve Cemiyeti Zehra bölgesinde yoğun ikmal faaliyeti yürüten Rusya ve rejim ittifakı son 3 günde iki ayrı noktadan Halep'teki direnişçilere kara saldırısı düzenledi.

15 günde Halep merkezin 110 hava saldırısına maruz kaldığını ifade eden Halep Askerî Meclis Eski Başkanı Zair Sakit, “65 sivil hayatını kaybederken, 100'den fazla da yaralımız var. Temel hedef, şehrin terör bahanesi ile sivillerden arındırılması ve mücahidlerimizin aile ve yakınlarını öldürerek direnişi zaafa uğratmak.” dedi.

Sakit, fosfor, vakum ve misket gibi yasaklı bombaların yanında son 15 günde Rusya’nın 2 balistik füzeyle Halep'i vurduğunu belirtti.

ABD Planı Son Aşamada

Halep'in Kuzey kırsalında PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD ile birlikte IŞİD'e yönelik 70 köy ve kasabayı kapsayan ABD'nin saldırı planı da son aşamaya geldi. ABD, Suriye'ye gönderdiği 200 kişilik güce ek olarak sahadaki 60 askeri Suriye'nin kuzeyine yönlendirecek.

IŞİD'e karşı PYD komutanları tarafından yönetilen paravan örgüt “Demokratik Suriye Güçleri”nin Halep'in kuzeyinde haziranda cepheye sürüleceğini belirten ABD'li üst düzey saha komutanları, PYD’nin kontrolündeki Tel Rıfat ve Cerablus hattına cephane ve silah yığınağı yapıyor.

Pentagon tarafından Suriye'ye gönderilecek 260 ABD'li özel kuvvet birimi de IŞİD'e karşı aktif görev yapacak.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT