1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, Suriye’nin Tartus Kentindeki Deniz Üssünü Genişletiyor!
Rusya, Suriye’nin Tartus Kentindeki Deniz Üssünü Genişletiyor!

Rusya, Suriye’nin Tartus Kentindeki Deniz Üssünü Genişletiyor!

Suriye’nin Tartus kentinde bulunan Rusya donanmasına ait deniz üssünün genişletilmesiyle ilgili anlaşmanın detayları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in izniyle Rusya parlamentosunun alt kanadı Duna tarafından açıklandı.

13 Aralık 2017 Çarşamba 12:18A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’nin Tartus kentinde bulunan Rusya donanmasına ait deniz üssünün genişletilmesiyle ilgili anlaşmayı Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’ya sundu.

AA’da yer alan habere göre, Duma tarafından yayımlanan belgede, Rusya ile Beşşar Esed rejimi arasında yapılan 49 yıllık anlaşmayla deniz üssünün genişletilmesi öngörülüyor.

Anlaşmaya göre, Rusya’ya ait üs, Beşşar Esed rejiminin sivil ve idari yetkisinden tamamen muaf olacak, Rusya bölgedeki ortak tesisleri de herhangi bir bedel ödemeden kullanabilecek.

Rusya’nın üste barındıracağı taşınabilir ve taşınmaz tüm malların arama, el koyma ve diğer işlemlere tabi tutulmasına da muafiyet sağlayan anlaşma, tarafların itiraz etmemesi hâlinde 25 yıl daha uzatılabilecek.

Anlaşmada ayrıca “Rusya, donanma tesisini korumak için gerekli sayıda askeri gönderme hakkına sahiptir.” ifadesi yer alıyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT