1. HABERLER

  2. HABER

  3. Rusya Savaş Uçakları Türkiye Hava Sahasını İhlal Etti
Rusya Savaş Uçakları Türkiye Hava Sahasını İhlal Etti

Rusya Savaş Uçakları Türkiye Hava Sahasını İhlal Etti

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Rus savaş jetlerinin Türkiye hava sahasını ihlal ettiğini duyurdu. Rus savaş uçakları Cumartesi günü Türkiye'nin hava sahasını ihlal ederken, Türkiye jetleri F-16'ların sinyalleri karartıldı.

05 Ekim 2015 Pazartesi 14:41A+A-

Eyüp Togan / Haksöz Haber

Dıişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Rusya Dışişleri Bakanı ile acil görüşme yaparken, diğer NATO ülkeleri bakanlarıyla da temasa geçti. 

Rusya geçen Çarşamba Beşşar Esed'i desteklemek adına Suriye'de hava saldırılarını girişti. Moskova, İŞİD hedeflerini vurduklarını ısrarla söylemesine rağmen, Suriyeli direnişçililer Rusya'nın Esed muhaliflerine de saldırdığını bildirdi. 

 

Rusya Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İŞİD hedeflerini bombalamaya devam ettiklerini, 25 sorti sonucu, 9 İŞİD hedefi bombaladıklarını açıkladı. 

Rusya tarafından bombalanan hedefler arasında, Humus'ta bir haberleşme merkezi ile Lazkiye'de bir kumanda merkezi yer alıyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in bugün Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile Brüksel'de biraya gelerek Rusya'nın Suriye'de artan saldırılarını görüşecekleri bildirildi.

(BBC'den çeviri)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum