1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, İran ve Esed Katlediyor Halepliler Göç Ediyor
Rusya, İran ve Esed Katlediyor Halepliler Göç Ediyor

Rusya, İran ve Esed Katlediyor Halepliler Göç Ediyor

Rusya ve Esed güçlerinin sivil yerleşim alanlarına saldırılarından kaçarak yollara düşen binlerce Suriyeli, Halep-Azez arasındaki 100 kilometrelik koridorda ölümle yaşam arasına sıkışıp kaldı.

07 Şubat 2016 Pazar 04:11A+A-

Suriye'de Rusya, İran ve Esed katliamlar sonucu, masum insanlar evlerinden ve sevdiklerinden ayrılmaya devam ediyor. Rejimin 5 yıldır attığı bombalarına rağmen yurtlarını terk etmeyen Suriyeliler, Rus savaş uçaklarının son 3 aydır Halep ve çevresine devam eden ağır saldırılarına daha fazla direnemedi. Evleri yıkılan, evlatlarını savaşa kurban veren Suriyeliler, çareyi soğuk havaya rağmen yollara düşmekte buldu.

Yanlarına aldıkları birkaç eşyayla Türkiye sınırına doğru yaya ilerleyen Suriyelilerin göç yolculuğu ise adeta drama dönüştü. Günlerce Rusya'nın bombardımanı altında yaşayan binlerce insan Halep'ten Azez'e umut yolculuğuna çıktı. Ateş altında canlarını zor kurtaranlar, Halep-Azez arasındaki 100 kilometrelik koridorda adeta kaderleriyle baş başa kaldı.

Şimdiye kadar Türkiye'den gönderilen yardımlarla ayakta kalan bu insanlar, yine dost ülkenin desteğiyle yaşam mücadelesi veriyor. Türkiye sınırına yakın bölgede başta İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı olmak üzere çeşitli yardım kuruluşlarının kurduğu çadırlara sığınan aileler, soğuk kış gününde sıcak bir ortama kavuşmanın buruk sevincini yaşıyor.

Halep'e yakın bölgelerde ise halen binlerce insan aileleriyle geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldı.

FOTO GALERİ

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT