1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, İdlib’e Saldırdı: 8 Sivil Hayatını Kaybetti!
Rusya, İdlib’e Saldırdı: 8 Sivil Hayatını Kaybetti!

Rusya, İdlib’e Saldırdı: 8 Sivil Hayatını Kaybetti!

Suriye’nin kuzeyinde yer alan İdlib’de direnişçilerin denetimindeki Han Şeyhun ve Kefr Teharim beldesine yönelik hava saldırılarında 8 sivil hayatını kaybetti, 80 kişi de yaralandı.

25 Ekim 2016 Salı 06:47A+A-

AA muhabirinin İdlib’deki sivil savunma yetkilisi Ömer Ulvan’dan aldığı bilgiye göre, Han Şeyhun ve Kefr Teharim’e yönelik bombardımanda 8 sivil yaşamını yitirdi, 80 sivil de yaralandı.

Ulvan, Rusya’ya ait savaş uçaklarının Kefr Teharim beldesinde meclis binasını bombaladığını, burada 3 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

Sivil savunma yetkilisi Ulvan, “Rusya’ya ait savaş uçakları Han Şeyhun ilçesinde yerleşim yerini hedef aldı. Bombardımanda 5 kişi yaşamını yitirdi, 80 kişi de yaralandı.” dedi.

Rusya, Halep’teki “İnsân’i Mola”yı Sonlandırdı

Diğer yandan Halep’te hava saldırılarına “insânî mola” verdiğini açıklayan Rusya, molayı sonlandırarak kente yönelik hava saldırılarına yeniden başladı.

AA muhabirinin Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Halep’teki saha komutanı Mahmud Ebu Esed’den aldığı bilgiye göre, Rusya’ya ait savaş uçakları Halep’te direnişçilerle çatışan Beşşar Esed güçlerine hava desteği vermeye başladı.

Ebu Esed, “Rusya jetleri, rejim birliklerinin saldırdığı 1070 Konutlar bölgesinde Esed güçlerine hava desteği veriyor.” diye konuştu.

Rusya, geçen pazartesi, kendi hava kuvvetlerinin ve Esed güçlerinin hava saldırılarını, Halep’in rejim kuşatması altındaki doğu kısmından, sivillerin tahliyesi ve silahlı grupların İdlib’e doğru şehri terk etmeleri için 20 Ekim’de TSİ 08.00-16.00 arasında “insânî mola” vereceğini açıklamıştı. Bu süre daha sonra uzatılmıştı.

HABERE YORUM KAT