1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. HİNDİSTAN

  4. Rusya, Hindistan’a S-400 Füzeleri Gönderecek!
Rusya, Hindistan’a S-400 Füzeleri Gönderecek!

Rusya, Hindistan’a S-400 Füzeleri Gönderecek!

Rusya ve Hindistan, Yeni Delhi’ye S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatını öngören anlaşmayı imzaladı.

15 Ekim 2016 Cumartesi 20:07A+A-

8. BRICS Zirvesi ve 17. Rusya-Hindistan Zirvesi için Hindistan’ın Goa kentine giden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Narendra Modi ile bir araya geldi. İki liderin gerçekleştirdiği görüşmelerin sonunda Moskova ve Yeni Delhi, S-400 sevkiyatını öngören anlaşmaya imza attı.

Askerî teknoloji alanında imzalanan bir diğer hükümetlerarası anlaşmaya göre de Rusya’nın Hindistan için 11356 projesine ait fırkateynler üreteceği kaydedildi. Ayrıca iki ülkenin, Ka-226T tipi helikopterlerin üretimi için ortak şirket kuracağı belirtildi.

İkinci Ünite Devreye Sokuldu

Video-konferans yoluyla Kudankulam Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) bağlanan Putin ve Modi, santraldeki ikinci üniteyi hizmete soktu. Liderler, Kudankulam NGS'de inşa edilecek 3. ve 4. ünitelerin temelini de attı. Santralde toplam 5 ünite olması planlanıyor.

Rusya, Hindistan’ın BMGK Daimi Üyeliğini Destekliyor!

Putin ve Modi, görüşmenin sonunda ortak bildiri de imzaladı.

Bildiride Rusya’nın Hindistan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) daimi üye olarak katılımını desteklediği vurgulandı.

Putin: Uluslararası Sorunlardaki Pozisyonumuz Birbirine Çok Yakın

Basın toplantısında konuşan Putin, Rusya ve Hindistan’ın uluslararası sorunlardaki pozisyonunun birbirine çok yakın olduğunu ifade etti.

“Serbest Ticaret Bölgesi Müzakereleri Aralıkta Başlar”

Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ile Hindistan arasında serbest ticaret bölgesi kurulmasına yönelik müzakerelerin aralıkta başlayabileceğini belirten Putin, uzmanların anlaşma üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek serbest ticaret bölgesinin büyük perspektifler sunacağının altını çizdi.

Kaynak: Sputnik, Reuters

HABERE YORUM KAT