1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Hem Katlediyor, Hem Yalan Söylüyor!
Rusya Hem Katlediyor, Hem Yalan Söylüyor!

Rusya Hem Katlediyor, Hem Yalan Söylüyor!

Halep’te insani yardım konvoyunu vuran Rusya’nın saldırının kendisi tarafından yapıldığını inkar çabası katliam suçuna yalanın da eklenmesinden başka bir şey değil!

21 Eylül 2016 Çarşamba 16:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Uluslararası camianın ve Suriyeli muhaliflerin Halep’te insani yardım konvoyunu hedef alan saldırının 2 Rus savaş uçağınca düzenlendiğini ifade etmelerine karşın, Rusya ne kendilerinin ne de Esed rejiminin saldırıdan sorumlu olmadığını iddia etmekte.

Saldırının havadan değil, yerden yapılan atışlarla gerçekleştiğini ileri süren Rusya Savunma Bakanlığı olay mahallinde krater görülmediğini bunun da saldırının havadan gerçekleşmediğinin kanıtı olduğunu iddia etmekte. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de kendilerini suçlayan ABD hükümetinin elinde hiçbir kanıt bulunmadığını, bu olayın kendileriyle ilgisinin olmadığını belirtmekte. Oysa olay mahallinden görüntüler saldırı neticesinde büyük bir çukurun açılmış olduğunu net biçimde gösteriyor.

Saldırı sonucunda Suriye Kızılayı yetkilisinin verdiği bilgiye göre 31 tırdan 18’i tamamen yanarken, yaklaşık 20 sivil şahıs da katledildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi başkanı Peter Maurer saldırıyı uluslar arası hukukun ihlali olarak tanımladı ve açık bir savaş uçağı olduğunu söyledi. 

ABD’li yetkililer saldırı esnasında 2 adet Rus SU-24 jetinin konvoyun hedef alındığı Urum’ul Kubra bölgesinde uçuş yaptıklarının tespit edildiğini açıkladılar. Aynı yetkililer saldırının Esed güçlerince gerçekleştirilemeyecek kadar sofistike olduğunu da belirtiyorlar. 

Öte yandan insani yardım konvoyunun ne kendisi ne de Beşşar rejimince vurulmadığını ileri süren Rusya’nın dün Halep’in Hantuman bölgesinde bir kliniği hedef alan saldırıya ilişkin olarak da inkar çabası içerisine girmesi sürpriz olmayacak.

Bu saldırıda 4 sağlık çalışanı ile birlikte Ceyş’ul Fetih’e bağlı 9 mücahit de hayatını kaybetmişti.  Saldırı neticesinde bir hemşire komaya girerken hastane tümüyle tahrip oldu. Yıkıntıların altından daha kaç tane cesedin çıkacağı ise belli değil. 

HABERE YORUM KAT