1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Rusya Hedefinin IŞİD Olmadığını İlk Günden Gösterdi"
"Rusya Hedefinin IŞİD Olmadığını İlk Günden Gösterdi"

"Rusya Hedefinin IŞİD Olmadığını İlk Günden Gösterdi"

Türkiye'ye iltica eden Suriyeli Türkmenler, Rusya Hava Kuvvetleri’nin Suriye’de düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

09 Ekim 2015 Cuma 12:23A+A-

Suriye Türkmen Kitlesi Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Hoşkar, AA muhabirine, Suriye'de direnişçilerin, Beşşar Esed'in yanı sıra birkaç devlete karşı mücadele ettiğini belirtti.

Rusya'nın ilk baştan beri Esed'in yanında olduğunu ifade eden Hoşkar: "Şimdi ise fiilî olarak savaşa taraf oldu. DAEŞ bahanesiyle ülkeye girdi. Ancak vurulan noktalarda DAEŞ yok. Rusya, Türkmen köylerine füzelerle saldırdı. Cebel Ekrad'da sivil köyleri vurdu. Amacının DAEŞ olmadığını ilk günden kanıtladı." diye konuştu.

Direnişçilerin Esed ve Rusya'nın yanı sıra İran ve Hizbullah güçleriyle mücadele ettiğini anlatan Hoşkar, Rusya saldırılarının, zayıflayan Esed'e destek için yapıldığını söyledi.

“Allah'ın İzniyle Bitmeyeceğiz”

Suriye'nin Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ndeki çatışmalar nedeniyle 3 yıl önce ailesiyle Hatay'a gelen Emine Köse, Esed rejiminin halkına yaşattığı zulüm, her gün üzerlerine yağdırdığı bombaların yanında Rusya'nın da hava saldırılarıyla ölüm saçmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ndeki insanların her an ölüm korkusuyla yaşadığını belirtti.

Rusya'nın karadan savaşması hâlinde Türkmenlere yenileceğini söyleyen Köse: "Rusya halkımızı ne kadar bombalarsa bombalasın, insanları öldürsün ve evleri yıksın, Allah'ın izniyle bitmeyeceğiz." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT