1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, Esed'in Gitmesine İki Şartla Göz Yumarmış!
Rusya, Esed'in Gitmesine İki Şartla Göz Yumarmış!

Rusya, Esed'in Gitmesine İki Şartla Göz Yumarmış!

Kremlin ve Rusya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre Rusya Esed'in gitmesine razı olacak ancak şu an değil. Brenton'a göre ise Kremlin'in iki şartı var: İslâmî grupların iktidara gelmemesi ve Suriye'deki askerî üslerini elinde tutma garantisi.

30 Haziran 2016 Perşembe 12:21A+A-

Kremlin ve Rusya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Moskova Esed'in gitmesine göz yumacak ama şimdi değil.

Reuters'ın konuştuğu Dışişleri kaynakları, Rusya'nın Esed'in ardından bir “kargaşa” çıkmasından endişelendiğini, rejimin değişim için çok zayıf olduğunu ve bu nedenle de olası bir geçiş süreci için “çok fazla çatışma”nın gerektiğini iddia etti.

“Rusya İki Şey Gerçekleşmeden Esed ile Yollarını Ayırmaz”

İngiltere'nin eski Moskova Büyükelçisi Sir Tony Brenton ise Moskova iki şartla Suriye'de Beşar Esed'in gidişine göz yumacağı iddiasını ortaya attı.

Brenton bu şartları “Rusya iki şey gerçekleşmeden Esed ile yollarını ayırmaz. İlk olarak Esed'in yerine İslâmî bir grubun başa gelmeyecğinden emin olmak istiyorlar. İkincisi de Suriye'deki pozisyonunun, ittifak ilişkisinin ve askerî üslerinin garanti edilmesi.” olarak saydı.

Kremlin kaynakları Moskova ile Esed arasındaki iplerin yakın zamanda kopacağını gösteren “anlamlı bir işareti”in henüz ortada görünmediğini ifade ediyor.

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT