1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Rusya Başkonsolosluğu Önünde 'Halep' Protestosu
Rusya Başkonsolosluğu Önünde 'Halep' Protestosu

Rusya Başkonsolosluğu Önünde 'Halep' Protestosu

MTTB üyeleri, Halep'teki saldırıları protesto etti. Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen grup, sloganlar eşliğinde Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğuna yürüdü.

05 Aralık 2016 Pazartesi 08:49A+A-

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, Halep'teki saldırıları protesto etti.

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen grup, sloganlar eşliğinde Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğuna yürüdü.

MTTB Genel Sekreteri Mehmet Akif Olgun, burada yaptığı açıklamada, abluka altında olan, insani yardım malzemelerinin giriş yapamadığı Halep'te bir süredir ağır bombardımanın ve sivil katliamların yaşandığını söyledi.

Halep'te binlerce masum, kadın ve çocuğun bombardımanlar sebebiyle ölümle karşı karşıya olduğunu belirten Olgun, "Halep Müslümanları aylardır kuşatma altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Milyonlarca insanı açlığa, susuzluğa, göçe zorlayan zulüm gün geçtikçe şiddetini artırıyor. İstanbul'un, Diyarbakır'ın, Konya'nın, Erzurum'un öz kardeşi Halep ölüyor. Çanakkale’de sayısız şehidi yatan Halep bugün yanıyor. Tüm olanlara rağmen Halep bugün ayakta kalmaya çalışıyor, direniyor, katliam devletlerine boyun eğmiyor." dedi.

Olgun, Halep'in dünyanın gözü önünde yok edildiğini ifade etti. Koskoca bir tarih ve medeniyetin savaş tacirlerine kurban gittiğini dile getiren Olgun, şöyle konuştu:

"Tarih şahittir ki yıkılan sadece Halep değil insanlığın vicdanıdır. Rusya'nın katil Esed'le birlikte bütün dünyanın gözü önünde Halep'te gerçekleştirdiği bu insanlık dışı kıyım ve katliama ne yazık ki bütün insanlık dilsiz ve sağır kesilmiştir. Halep’i kendimizden ayrı göremeyiz. Halep'te yanan ateşi bir an önce söndürmek bizim oradaki kardeşlerimize olan borcumuzdur. Halep'te dökülen her damla gözyaşı, yanan her yürek, yıkılan her ev bizim gönlümüzde açılan bir yaradır. Bu bakımdan, bizler hiçbir zaman yerimizde oturmayacağız. Olup bitenleri seyretmeyeceğiz."

 

HABERE YORUM KAT