1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Rusya Afganistan'ı Unutmasın"
"Rusya Afganistan'ı Unutmasın"

"Rusya Afganistan'ı Unutmasın"

Başbakan Davutoğlu, Suriye'de yaşanan mülteci krizine dikkat çekerek, Rusya'ya Afganistan örneğini hatırlattı. Terörle mücadelede kararlılık vugusu yapan Davutoğlu, hizmet etmeyen belediyelerle ilgili atılacak adımları açıkladı.

09 Şubat 2016 Salı 13:10A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Biz baştan beri zulme uğrayan Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Bu tavrımız değişmedi değişmeyecek. Bu gönül zenginliği dolaysıyla milletimizle gurur duyduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Maalesef yanı başımızdaki acılar devam ediyor. Sınırımızda on binlerce insan zorluklarla hayata tutunmaya çalışıyor. Merkel'le görüşürken kendilerine şunu söyledim bir halk düşünün ki üzerlerine ordu ile gelen güçlere beş yıldır direniyor.

"Türkiye yanlarındadır"

İran, Rusya, Suriye güçlerinin yoğun baskısı altında bu halk hala direnişini sürdürüyor. Bu cuma inşallah Kahramanmaraş şehrimize gideceğim. Maraş'ın, Antep'in Urfa'nın kardeşi olan Halep hala direniyor. Biz tarihi borcumuzu ödeyerek Halep'e sahip çıkacağız. Orada bugün Rus uçaklarının bombalarının altında rabbine ve tarihine sığınanlar hiç mahzun olmasınlar Türkiye yanlarındadır. Bizim için Halep Gazi, Şanlı Kahraman'dır.

"Türkiye krize girseydi bu kardeşlerimiz nereye gidecekti"

Geçen gün Mardin'de yaptığım konuşmada bir hususa dikkat çekmiştim Türkiye için mazlum milletlerin son kalesi demiştim. Bayırbucak Türkmenleri Haseki Kürtleri Türkiye'ye sığındı. Şimdi Halepliler 70 bin kardeşimiz Türkiye ve AK Parti kadrolarına güveniyor. Eğer Türkiye müşfik bir el olarak bu kardeşlerimizin yanında olmasaydı bu kardeşlerimiz nereye gidecekti. Eğer Türkiye krize girseydi bu kardeşlerimiz nereye gidecekti. Hangi mazlum millet varsa biz onun yanındayız. Hangi halk varsa 'rabbim bize katından bir yardımcı gönder' diye dua etmektedir biz onun yanındayız. Türkmen Arap Kürt ayrımı yapmadan biz onların yanındayız.

Rusya'ya Afganistan hatırlatması

Askeri harekatın bu yoğunlukta devam etmesi halinde 70 bin insanın sınırımıza gelmesi durumu var. Çözüm için bölgede bulunduğunu söyleyenler çözümün dehada düğümlenmesine neden oldular. Elimizde Rusya'nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var. Artık bu gidişe bir dur demenin vakti gelmiştir. İnsanlığın harekete geçmesini bekliyoruz ama maalesef durmuş.

Soğuk savaş günlerinde, muazzam bir süper güç olan Sovyet birliklerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan'dan çıktığını unutmasın. Bugün Suriye'ye de girenler aynı şekilde çıkacaktır. Mazlum Suriyelilerin ahı herkesin yakasına yapışacaktır.

"Birlik, Demokrasi ve Huzur Planı"

Geçtiğimiz hafta terör olaylarını ele aldığımız bir dizi toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantılarda temsilcilerimizi tek tek dinlemek yanında terör olaylarının ilişkin fikirlerini aldık. STK'lar ile bir araya geldik istişare ettik. 81 vilayetten gelen il başkanlarımız ile görüştük. Mülki amirlerimizle bir araya geldik. Tek tek bütün il ve ilçeleri masaya yatırdık ve hükümetimizin perspektifi aktadır.

Her hafta sonu bir başka şehirde geçireceğimi ifade etmiştim. Her hafta sonu bir doğu şehrinde, bir de başka şehri ziyaret edeceğiz.

Kardeşlik buluşmaları çerçevesinde Mardinlilerle buluştuk. Mardin'de devletin yanlarında olduğunu gösteren destek planımızı açıkladık. Hazırladığımız eylem planının adını Birlik, Demokrasi ve Huzur Planı olarak ilan ediyorum. Açıkladığımız paket sadece güvenlik paketi değil, huzur ve demokrasi paketidir.

Çalışma talimatını verdik. Bakanlar Kurulu'na bu planlar sunuldu. Planın özünü MGK'da da Sayın Cumhurbaşkanımıza da sunduk. Çok kapsamlı bir çalışma planımız var. Bu çok yönlü bir hazırlığın ürünüdür.

Suriye, Irak ve Ortadoğu'yu parçalayanların ülkemizi parçalama planları mutlaka akamete uğratılacaktır.

Türkiye özgür bir ülke istediği açıklamayı yapabilir ama hak ettiği cevabı da alır. Biz AB standartlarında bir ülkeyiz kimse bizden bunlardan vazgeçmemizi beklemesin. Paris saldırıları ardından nasıl Fransa'da ordu göreve çağrılmıştır biz de her tedbiri alırız. Demokrasilerin asgari şartı kamu düzenidir. Hepimizin düzeni. Cizre, Silop, Sur'daki düzen hepimizin canını namusunu garanti altına alan düzendir. Tek bir silah kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecek. El Yapımı Patlayıcıların imhası için gerekli teknolojiler yükseltilecek. Bir daha burada illegal yapılanmaların olmaması için gerekli tedbirler alınacak.

Hizmet merkezden

Büyükşehir Belediye Başkanı Yeşilli Belediye'sine AK Partili diye su getirmiyor. Midyat'ta yol yapılmamış sebep yine aynı. Şimdi bunlar merkezden yapılacak ama büyükşehirin kaynağından kesilecek. Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek ama asla istismara izin verilmeyecek. Belediye kanunlarında gerekli değişiklikler yapılacak. Patlayıcı yapımında kullanılan gübre satımının takibi yapılacak. Teröre destek verdiği hukuken ispatlanmış kamu görevlilerin işleri sonlandırılacak.

Türkiye terörden arınacak, bütün vatandaşlarımız huzura kavuşacak. Millet ve devlet arasındaki ihtilaf alanları ortadan kaldırılacak.

Mali disipline büyük önem veriyoruz bunun sayesinde kamu maliyesi açısından son derece iyi bir performansa sergiledik. Bu bütçeye vergileri ile katkıda bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devlet ne kadar kudretli ise vatandaş o kadar emin olur. Vergisini veren her vatandaşımız nihayetinde bunun kendine döneceğini biliyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT