1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Ruslar Şehid Naaşlarını Bile Parçaladılar
Ruslar Şehid Naaşlarını Bile Parçaladılar

Ruslar Şehid Naaşlarını Bile Parçaladılar

Rus ve işbirlikçi askerlerin saldırısında şehid düşen Çeçen mücahidlerin naaşları parçalandı. Cenazelerin defnedilmesine ise izin verilmiyor.

07 Ağustos 2012 Salı 15:46A+A-

Rus Ordusunun, İşbirlikçi İnguş ve Çeçen yönetimlerine bağlı askerlerle birlikte düzenlediği saldırıda  3 Çeçen mücahid şehid düştü.

cecen_mucahid02.jpgİnguşetya'nın Galashki Köyünde düzenlenen saldırıda şehid olan Kurçholoy Bölge Komutanı Zaurbeg Avdarkhanov (36), kardeşi İbrahim Avdarkhanov (30)  ve adı açıklanmayan 3 mücahid şehid oldular. Komutan Zaurbeg'in yardımcısı Eyüp Haladov'dan (30) ise haber alınamıyor.

Saldırı sonrasında şehidlerin parçalanmış naaşları getirildikleri köy meydanında günlerdir bekletiliyor. Cenazelerin defnedilmesine izin verilmiyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Rusya'dan ve İnguşetya'daki Yevkurov yönetimlerinden, cenazelerin defnedilmesine izin verilmesini talep etti.

İMKANDER'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Rusya ve İnguşetya'daki  işbirlikçisi Yevkurov yönetimleri yaptıkları yargısız infaz suçuna ilave olarak şimdi de, Mücahidlerin naaşlarına yönelik tacizde bulunmaktadırlar. Ölmüş insanların bedenleriyle uğraşmak ancak çaresizliğin işareti olarak kabul edilebilir. Şehidlerimizin naaşlarının akrabalarına teslim edilmesini ve İslami usullere göre defnedilmesini talep ediyoruz"

Kafkasyalı şehidlerin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceklerinin vurgulandığı açıklamada direnişçiler hakkında detaylı bilgilere de yer verildi: "Komutan Zaurbeg'in 2005 yılında aynı görevde olan ağabeyi Ahmed Avdarkhanov'da şehid edilmişti. Şimdi aynı aileden iki mücahid daha Rabbimizin çağrısına uyarak O'nun yolunda şehid oldular. Komutan Zaurbeg'in hanımı ve birisi 8 diğeri 10 yaşındaki iki evladı Türkiye'ye geldikleri günden bugüne tüm ihtiyacları derneğimiz tarafından karşılanmaktaydı. Şimdi şehidimizin emanetlerine sahip çıkmak hepimizin sorumluluğundadır."

Video: Komutan Zaurbeg ve kardeşi İbrahim'in bu yıl Mayıs ayında çekilen görüntüsü. Kafkasya Mücahidleri Başkomutanı Emir Dokko Umarov'ın konuşması esnasında yanında görülüyorlar. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum