1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rus ve Esed Jetlerinden Dera'ya Hava Saldırısı
Rus ve Esed Jetlerinden Dera'ya Hava Saldırısı

Rus ve Esed Jetlerinden Dera'ya Hava Saldırısı

Rusya ve Suriye savaş uçaklarının Dera'ya yönelik hava saldırılarında 6 sivil öldü, 2'si çocuk biri kadın onlarca kişi yaralandı.

10 Şubat 2016 Çarşamba 07:26A+A-

Suriye'nin güneyindeki Dera kentinde Rusya ve Suriye savaş uçaklarının ortaklaşa düzenlediği hava saldırılarında 6 sivilin öldüğü, onlarcasının yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya ve rejime ait uçaklar Dera'ya bağlı beldeler ile çevresindeki farklı yerlere saldırılar düzenledi. Söz konusu saldırılarda 6 sivil hayatını kaybederken, 2'si çocuk biri kadın onlarca kişi yaralandı.

Dera'nın doğu kırsalındaki Sayda sahra hastanesinin saldırılarda aldığı hasar nedeniyle hasta ve yaralı kabulünü durdurduğunu belirten kaynaklar, rejim güçleri ile Hizbullah militanlarının, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere askeri operasyon başlatmak üzere kentteki askeri mevzilerde yığınak yaptığını ifade etti.

Öte yandan, muhaliflerin Dera'nın kuzey ve doğusuna düzenlediği roketatarlı saldırıda rejime ait güçlerden ölenlerin olduğu belirtilirken, hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili bilgi verilmedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT