1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rus Üssünün Görüntüleri Yayınlandı
Rus Üssünün Görüntüleri Yayınlandı

Rus Üssünün Görüntüleri Yayınlandı

Russia Today (RT) Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları için kullandığı Lazkiye'deki Hmeimim hava üssünden ilk görüntüleri yayınladı.

02 Ekim 2015 Cuma 23:00A+A-

Russia Today (RT) Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları için kullandığı Lazkiye'deki Hmeimim hava üssünden ilk görüntüleri yayınladı.

Kommersant gazetesinin operasyon hakkında bilgi sahibi olduğunu söylediği kaynaklar da Rus jetlerinin Lazkiye'deki hava üssüne Azerbaycan, İran ve Irak üzerinden uçarak ulaştırıldığını söylemişti.

Rusya Savuma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre Lazkiye'deki Hmeimim Hava Üssü'nden havalanan Rus jetleri, Suriye'nin İdlib, Humus ve Hama kentlerinde IŞİD'in kontrolünde olan mevzilere bir dizi hava saldırısı gerçekleşti.

RUSYA'NIN NE KADAR ASKERİ VAR?

Rusya'nın Suriye'deki iç savaşa  doğrudan müdahil olması dikkatleri yeniden Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığına  çevirdi. 

AA'nın haberine göre savaş Araştırmaları Enstitüsü'nün (ISW) 2012 tarihli raporunda,  Rusya'nın Tartus limanındaki üssünü rejime silah ve mühimmat tedarik noktası gibi  kullandığına yer veriliyordu. Raporda, komuta ya da kontrol birimleri bulunmayan üssün operasyon  yürütmek için kullanılmasının mümkün olmadığına dikkat çekiliyor ve limana  yanaşan Rus gemilerinin içinde helikopter, tank gibi savaş araçları yanı sıra  silah taşıdığı aktarılıyordu. 

Rus gazetesi Kommersant'a göre üste bin 700 Rus personel görev  yapıyor. 

Savaşın Esad rejimi aleyhine dönmesine sonrasında Rusya'nın rejime  sağladığı desteğin silah sağlama ve teknik destek vermenin ötesine geçtiği, Rus  askerlerinin muhaliflerle çatışmaya girdiğine dair haberler de basına yansıdı. 30  Eylül'de Wall Street Journal gazetesinde yer alan Rus savaş uçaklarının Humus'u  bombaladığına dair haber bunlardan biriydi. ISW tarafından 17 Eylül de yayımlanan analizde ise Rusya'nın Temmuz  2015'ten başlayarak Lazkiye'deki etkinliğini artırdığını ve askeri yığınak  yapmaya başladığı tespitinde bulunuldu. 

Analizde, Rusya, Rusya tarafından Suriye'ye getirilen BTR-82A  tanklarının Rus personeliyle birlikte muhaliflere karşı savaştığına dair  görüntülere ulaşıldığı aktarıldı. Rusya'nın, Lazkiye'nin güneyindeki Bassel El-Esed uluslararası  havaalanında askeri üsse çevirmeye giriştiği kaydedilen analizde, hava alanını  genişletilerek bin personele barınma imkanı sağlayacak tesislerin ve hava kontrol  kulesinin kurulduğu belirtildi.

rus_ussunun_goruntuleri_yayinlandi_1443791432_1502.jpg

pb5vx_1443793669_1813.jpeg

vteky_1443793659_7585.jpeg

HABERE YORUM KAT