1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rus Savaş Uçakları Halep'te Sivilleri Vurdu
Rus Savaş Uçakları Halep'te Sivilleri Vurdu

Rus Savaş Uçakları Halep'te Sivilleri Vurdu

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetimindeki Kefr Hamra beldesine düzenlediği saldırılarda 3 sivilin yaşamını yitirdiği, 15'inin yaralandığı bildirildi.

31 Mayıs 2016 Salı 23:08A+A-

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetimindeki Kefr Hamra beldesine düzenlediği saldırılarda 3 sivilin yaşamını yitirdiği, 15'inin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rus jetleri, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki Kefr Hamra beldesine 20 hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda 3 kişinin öldüğü, 15'inin yaralandığı çok sayıda yerleşim yerinde de büyük hasar meydana geldiği belirtildi.

Suriye'de hava saldırıları düzenleyen Esed rejimi ile Rus hava kuvvetlerinin bombardımanları kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Rus yapımı olan ama teknolojisi eski rejim uçakları saldırıları yüksek irtifadan yapamıyor. Alçalarak hedefe doğru yaklaşıp sadece geniş alanları vuruyor.

Nokta atış yapılmadığı ve kullanılan mühimmat fazla tutulduğu için tahribat geniş bir çevreye yayılıyor. Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkartıyor. Rus uçakları ise saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri yere ulaşmıyor.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum