1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rus Memurlar İçin Sosyal Medya Yasağı Kapıda
Rus  Memurlar İçin Sosyal Medya Yasağı Kapıda

Rus Memurlar İçin Sosyal Medya Yasağı Kapıda

Rusya'da kamu şirketlerinde ve askeriyede çalışanlara sosyal medya üzerinden mesajlaşmalarının yasaklanması istenirken ülkede eşdeğerde yeni yazılımlar için teklifler alınmaya başlandı.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 20:33A+A-

Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı, memur ve askeri personele Gmail, WhatsApp, Viber, Skype ve Telegram gibi iletişim ve mesajlaşma araçlarının yasaklanması teklifinde bulundu. Yasağın Putin tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Kommersant Gazetesi'nin haberine göre Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı, memur ve askeri personelin iş ile ilgili yazışma ve görüşmelerini Gmail, WhatsApp, Viber, Skype ve Telegram gibi iletişim araçları üzerinden yapmasını yasaklama teklifi sundu. Teklifin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iletildiği belirtildi. Teklif Rus Mail.ru internet hizmet devi tarafından önerildi.

Ayrıca Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı, yerli örneği olması halinde yabancı bilgi sistemleri ve teknolojilerinin kullanımının da yasaklanmasını istiyor. Bu yasağın sadece devlet kurumlarını değil aynı zamanda devlet kurumlarıyla işbirliği yapan kurumları da kapsaması gerektiği belirtiliyor.

Rusya Güvenlik Konseyi sekreteri Nikolay Patruşev tarafından, 2015 yılında büyüyen siber saldırı ve kamu kurulularından yabancılara veri sızıntısı olaylarının artması üzerine Google, Yahoo ve WhasApp'ın yasaklanması önerilmişti. Öneri Devlet Duma'sı tarafından reddedilmişti. Yeni teklifin ise Putin tarafından kabul edileceği tahminleri yapılıyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT