1. HABERLER

  2. HABER

  3. Rus Generaller Tel Aviv’de
Rus Generaller Tel Aviv’de

Rus Generaller Tel Aviv’de

Rusya'dan üst düzeyli bir askeri heyet Tel Aviv'i ziyaret ediyor. İki hafta önce Netanyahu'nun Rusya'ya yapmış olduğu ziyarette kararlaştırılan bu ziyaretin ana hedefi iki ülkenin Suriye'de karşı karşıya gelmesini önlemek.

07 Ekim 2015 Çarşamba 13:29A+A-

İsrail Devlet Radyosu, Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Nikolay Bogdanovski başkanlığında bir Rus askeri heyetin Tel Aviv’e geleceğini ve Suriye’de iki ülkenin karşı karşıya gelmesini engellemek için çalışılacağını söyledi. Habere göre, ikili görüşmelere İsrail tarafından Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Yair Golan başkanlığında bir subay heyeti katılacak.

İsrail Suriye hava sahasında hareket özgürlüğünü korumak istiyor ve Suriye'de hava saldırıları yürütmeye başlayan Rusya'yla operasyonlarda karşı karşıya gelmek istemiyor. Rusya Golan tepelerindeki muhalifleri de vurması sözkonusu. Taraflar iki ülke arasında bu anlamda bilgi paylaşımı ve koordinasyon olması gerektiğinde hemfikir.

Rusya, insansız hava araçları teknolojisine sahip olmadığı için bu uçakları da İsrail'den satın aldı.

Ziyaretin iki gün sürmesi bekleniyor. Netanyahu’nun iki hafta önce Rusya’ya yapmış olduğu ziyarette iki ülkenin arasında teknik görüşmelerin yapılması kararlaştırılmıştı.

İsrail Kanal 2 televizyonu, isim belirtmeden İsrailli askeri kaynaklara dayandırarak verdiği haberde Rusya’nın hava saldırılarına başlamadan önce Tel Aviv’e haber verdiğini duyurmuştu.

rusya-suriye.jpg

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT