1. HABERLER

  2. HABER

  3. RSF: Türkiyeli Gazeteciler Serbest Bırakılsın!
RSF: Türkiyeli Gazeteciler Serbest Bırakılsın!

RSF: Türkiyeli Gazeteciler Serbest Bırakılsın!

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Adem Özköse ve Hamit Coşkun için özgürlük isterken Beşir Atalay da bir açıklama yaptı.

16 Mart 2012 Cuma 13:43A+A-

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Suriye’de yedi gündür haber alınamayan gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimizin serbest bırakılmasını istedi.

Merkezi Paris’te bulunan RSF, Suriye güvenlik güçlerine teslim edildiği yönünde haberler alınan gazeteciler Adem Özköse, Hamit Coşkun ve beraberindekilerin serbest bırakılmasını talep etti. 

RSF, 9 Mart’ta Suriye Haberleşme Bakanlığının “ülkeye yasadışı yollardan giriş yapan gazetecileri ve onlara yardım edenleri” tehdit ettiğini anımsatarak, iki gazetecinin durumlarından endişe ettiklerini bildirdi.

RSF’nin edindiği bilgiye göre iki gazeteci ve beraberindekiler 10 Mart günü Beşşar Esed taraftarlarınca İdlib’in kuzey doğusundaki Bannish kentinde Şii Kefraya Köyü yakınlarındaki kontrol noktasında kaçırıldılar.

“Belgesel gerçekleştirmek için bu ülkeye giden iki habercinin Suryeli makamlara teslim edildiği ifade ediliyor” diyen RSF, “Suriye ordusunun, 9 Mart’ta İdlib bölgesine düzenlediği geniş çaplı operasyonda 114 kişi ölmüştü. Operasyonun ardından bölgenin kontrolü Suriye ordusuna geçti. Bununla birlikte, sivillere yönelik ihlaller sürüyor. İletişim hatları da kesilmiş durumda” diye belirtti.

***

BEŞİR ATALAY: SEVİNDİRİCİ HABER ALABİLİRİZ!

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay dün Kanal 24’e yaptığı açıklamalarda gazeteci kardeşlerimizin yerinin bilindiğini ve yakında sevindirici haberin alınabileceğini açıkladı.

Atalay, Kanal 24 televizyonunda katıldığı canlı yayında, Suriye'de kendilerine ulaşılamayan Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun'un, rejim yanlısı milisler tarafından istihbarat elemanlarına teslim edildiğini hatırlattı.

Gazeteciler Özköse ve Coşkun için yoğun çaba sarf edildiğini anlatan Atalay, alınan haberlerin kendisini sevindirdiğini söyledi. ''Açıklamayı önemli görüyorum. Bundan sonrası daha rahat olur, kısa bir zaman içinde Türkiye'ye sağ salim ulaşırlar diye bekliyorum'' diyen Atalay, gazetecilerin nerede olduğunun bilindiğini kaydetti.

Suriye'den Türkiye'ye gelenlerin sayısının 15 bini geçtiğini belirten Atalay, Suriye'de büyük bir kıyım ve zulüm olduğunu söyledi. Suriye yönetiminin Türkiye'ye geçişleri engellemeye çalıştığını dile getiren Atalay, buna rağmen geçişlerin devam ettiğini ifade etti. Suriye'den gelenlerin rahat etmesi için her şeyin yapıldığına işaret eden Atalay, ''Dileğimiz bu sorunlar çözülsün ve bu kadar büyük bir göç olmasın'' ifadesini kullandı.

***

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

Özgür-Der’den Adem ve Hamit İçin Teşvikiye'de Eylem

A. Özköse ve H. Coşkun'dan Haber Var!

Davutoğlu: 'İki Gazetecinin Burunları Dahi Kanamasın'

Özköse ve Coşkun'un Hayatından Endişeliyiz! (Basın Toplantısı)

Adem Özköse ve Hamit Coşkun Suriye'de 6 Gündür Kayıp (Dakika Dakika)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum