1. HABERLER

  2. HABER

  3. Rize’de TGB’nin Gezi Parkı Eylemine Tepki
Rize’de TGB’nin Gezi Parkı Eylemine Tepki

Rize’de TGB’nin Gezi Parkı Eylemine Tepki

Rize'de, Taksim'de yaşanan olayları protesto eden TGB'lilere tepki gösteren kalabalık bir grup arasında gerginlik yaşandı.

06 Haziran 2013 Perşembe 00:00A+A-

Türkiye Gençlik Birliği üyesi 25 kişilik grup saat 17.30 sıralarında Taksim Gezi Parkı'ndaki gösterilere destek vermek amacıyla Belediye Parkı'nda açıklama yaptı. TGB'li gençler bir süre sloganlar atarken çevrede vatandaşlar toplanmaya başladı ve bazı kişiler gruba sözlü müdahalede bulundu. Gerilimin artmaya başladığı bu sırada gençler yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Atatürkçü Düşünce Derneği'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında çevrede toplanan ve sayıları hızla artan kalabalık ile TGB'liler arasındaki sözlü tartışma yumruklaşmaya ve kavgaya dönüştü. Sayıları bir anda 500'ün üzerine çıkan kalabalığın müdahalesi sırasında bazı TGB'liler yaralandı. Öfkenin çığ gibi büyüdüğü olay karşısında gençler ADD binasına sığınırken, öfkeli kalabalığa polis biber gazı kullanarak müdahalede bulundu.

Bina önünde barikat kuran polis, kalabalığı dağıtmakta güçlük çekti. Takviye birliklerin sevk edildiği olay yerine Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice de geldi. Kalabalığı yatıştırmak için megafonla seslenen Yenice, "Bu şehir büyük değerler yetiştirmiştir. Burada olaylar olması bizleri üzer, lütfen dağılın" uyarısında bulundu. Ancak, sayıları çığ gibi büyüyerek artan kalabalık dağılmamakta direndi.

Haber 7

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum